1 évnél régebbi cikk

Hogyan juthatott kieső helyre a Vidi? – Cser-Palkovics András szerint az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined
Hogyan juthatott kieső helyre a Vidi? – Cser-Palkovics András szerint az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined

Szurkolóként adott hangot véleményének a Vidi kieső helyével kapcsolatban Cser-Palkovics András. "Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség" – fogalmazott posztjában Cser-Palkovics András.

11. hely, 3 kérés - címmel közösségi oldalán tett közzé bejegyzést Cser-Palkovics András, melyben szurkolóként adott hangot véleményének a Vidinél kialakult helyzettel kapcsolatban.

A posztban Cser-Palkovics András így fogalmazott: "Mert elemezhetnénk, hogyan juthatott idáig a Vidi négy évvel azután, hogy döntetlent játszott a Chelsea ellen az Európa-liga csoportkörében. Elemezhetnénk, hogy a példátlanul jó pénzügyi feltételek mellett hogyan juthatott kiesőhelyre a Klub a tegnapi vereséggel és a mai bajnoki eredmény után. Lehet és kell is mindezt majd értékelni, elemezni, de mindenekelőtt: valahogy bent kellene maradni, hogy egyáltalán érdemes legyen a fehérvári labdarúgás jövőjéről beszélni. Ahogy Vidi-ügyekben mindig, most sem polgármesterként, hanem szurkolóként formálok véleményt, hiszen a város régóta nem tulajdonosa a klubnak és pénzügyi támogatást sem ad a csapatnak." – olvasható a bejegyzésben.
 
Cser-Palkovics András hozzáttette, hogy immár vagy 40 éve, mióta édesapja először kivitte egy Vidi-meccsre azóta szurkoló.  "Tanácsot tehát nem adnék, szurkolói kérésem azonban három is van" - folytatódik a bejegyzés.

"A kialakult helyzetért ugyan elsősorban valószínűleg nem Huszti Szabolcs a felelős - hiszen eleve egy folyamatos edzőváltoztatásokkal övezett, lefelé tartó spirált örökölt - de a mostani helyzetben maga az edzőkérdés lebegtetése is ennek a spirálnak a folytatása, ami kieséshez vezethet. Ez pedig a szégyen kategóriája ettől a klubtól. Most egy igazi, pozitív motivációs erőre van szükség. Egy olyan hiteles edzőre, aki befelé és kifelé is egyértelmű üzenet. A klub mindent megtesz a bentmaradásért és küzdeni fog az utolsó pillanatig. Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is." - olvasható a bejegyzésben.

Cser-Palkovics András úgy véli, hogy a klub tulajdonosának (és nem másnak) el kell beszélgetnie a csapatával. Meg kell velük értetni a felelősségüket és azt, hogy ez ma már becsületbeli ügy.

A polgármester, azt is kiemelte, hogy a szurkolóknak jogos igénye van most egy tulajdonosi nyilatkozatra is a felelősségről, arról, hogy milyen következményei voltak, lesznek az eredménytelenségnek, és hogy mi a terv a jövőre nézve. Ez egy át nem ruházható vezetői felelősség a profi sport világában. A szurkolók pedig mindig megérdemlik az őszinteséget, a mostani helyzetben aztán különösen. 

"Mert kiken nem múlt eddig sem? A szurkolókon. Ott leszünk a következő hetekben is, ott leszünk mindig, hiszen a hűség akkor számít igazán, amikor 100 ok lenne hűtlennek lenni. Remélem, hogy a szív, az elköteleződés és az akarat másoknál is ott van még. Hajrá, Vidi!" - zárul a bejegyzés. 

A teljes bejegyzés itt elérhető:

Borítókép: Molnár Artúr/szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek