Kedden és szerdán szúnyoggyérítés lesz Fejér megyében
Kedden és szerdán szúnyoggyérítés lesz Fejér megyében

A Velencei-tó környékén gyérítik a szúnyogokat a héten földi kémiai úton. Székesfehérvár egyelőre nem szerepel a listán.

Tizenhárom megye 246 településén folytatódik a szúnyogirtási program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A következő napokban a turisztikailag kiemelt tópartokon, a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó térségében gyérítik a szúnyogokat, és folytatódnak a korábban megkezdett munkák Szolnok térségében, a Bodrog és a Dráva mentén, valamint Csongrád-Csanád megyében és Sopron környékén. Platós gépjárművön rögzített berendezésekkel permetezik ki a szúnyoggyérítésre alkalmas - a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan - anyagot este és éjszaka.

A katasztrófavédelem honlapja alapján Fejér megyében kedden (június 14.) Kápolnásnyéken, Nadapon, Pákozdon, Sukorón, Velencén és Zichyújfalun, míg szerdán (június 15.) Gárdonyban gyérítik a szúnyogokat földi kémiai úton kedvező időjárás esetén.

A gyérítés annál is inkább szükséges, mert az elmúlt hét kifejezetten csapadékos, szeles időjárása miatt a tervezett munkák számos településen elmaradtak. Mindeközben a jelentős esők után kiterjedt vízfelületek jöttek létre, amelyek élőhelyként szolgálnak a csípőszúnyoglárvák számára - olvasható az OKF közleményében.

Borítókép: Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek