1 évnél régebbi cikk

Mikor ne induljunk útnak kerékpáros kesztyű nélkül?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kerekparom.hu
Mikor ne induljunk útnak kerékpáros kesztyű nélkül?

A bringás felszerelésen belül sokféle produktumot különböztethetünk meg, s bizony ha hozzászokunk a kesztyű használatához, akkor egy idő után megérezzük a hiányát. Egy jól kiválasztott darabbal nemcsak a komfortérzetünket éljük majd meg más minőségben, hanem a tekerés élménye is teljesen más lesz, mint azelőtt.

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen használati előnyei vannak a kerékpáros kesztyűnek, s a legmodernebb darabokkal szintén találkozhatsz.

A kerékpáros kesztyű nem egy egyszerű kesztyű!

Éppen úgy, mint a mez, a nadrág, a sisak, tulajdonképpen a kesztyű is a bringás kondíciókhoz lettek kialakítva.. Meg se próbáljuk télen egy sima kesztyűvel helyettesíteni, ez ugyanis közel sem ugyanaz! A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop ruházat kategóriájában olyan darabokkal találkozhatunk, amelyek ezt tökéletesen bebizonyítják nekünk.

A kerékpáros kesztyű védelemmel látja el a kezeket, s ma már minden évszakhoz illő változatokat beszerezhetünk. Éppen ezért ajánlott már az indulás előtt felmérni azt, hogy milyen típusú kesztyűre van szükségünk. 

A bringás kesztyű alapvető funkciói

A párnázott, csúszásgátlós felülettel rendelkező kesztyűknek hála sokkal kényelmesebben tudjuk fogni a kormányt. A kéz tehermentesítése mellett szintén nagy előnyökkel jár a tépőzáras csukló, amivel mindenki beállíthatja a saját méretét. 

A kesztyű felső részét gyakran homloktörlővel egyaránt ellátják, így menet közben sem fog a szemünkbe cseppenni az izzadság. Természetesen az sem utolsó, hogy óvja a kezet a bőrproblémáktól, támogatja az ízületek épségét, vagyis egészségügyi szempontból sem mindegy, hogy milyen darabot vásárolunk. 

A kesztyűk típusai

A rövid ujjú tökéletes választás a nyári kalandokhoz, mivel ebben a kéz könnyen tud mozogni, és elegendő szellőzést kap. Jól vezeti a nedvességet, mégis pontos fogást biztosít. 

A fekete és kék, a szürke és kék színárnyalatban kapható kerékpáros kesztyűk magas minőségű kidolgozásuknak köszönhetően rendkívül strapabíró termékek. Rugalmas és légáteresztő szerkezettel rendelkeznek, de a géles tenyérrész szintén felel az extra komfortért. A lehúzás megkönnyítésének érdekében pántokkal szerelték fel.

Ezzel szemben a hosszú ujjú darab is viszonylag vékony anyagból készül, ez már viszont az átmeneti időszakban egyaránt a hasznunkra lehet. 

Végül néhány “cukiság”

A bicajos piac a legkisebbekre ugyancsak gondolt. Melyik gyerek ne pattanna fel szívesen biciklijére, egy Minnie Mouse, Mickey Mouse, Jégvarázs vagy egy Disney hercegnők mintás kesztyű kíséretében? Ha eddig ment a lustálkodás, akkor most biztosan lelkes lesz majd!

A kéz, a tenyér tehermentesítésében tehát nagy szerepe van a kerékpáros kesztyűnek, azonban vásárlás előtt győződjünk meg afelől, hogy mire is van igazán szükségünk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek