1 évnél régebbi cikk

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a 25 éves Megadance Táncszínház
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a 25 éves Megadance Táncszínház

Színvonalas, látványos produkciókkal léptek színpadra az egykori és jelenlegi táncosok, az ünnepeltet köszöntő tánctársulatok a Megadance Székesfehérvári Táncszínházi Egyesület megalapításának 25. évfordulóján rendezett gálán a Vörösmarty Színházban.

Rovó Tamás táncművész 1996 októberében, 19 évesen alapította meg Győrben a Megadance Táncstúdiót, amely 2009 óta működik Székesfehérváron.  A művész ekkor szerződött a Vörösmarty Színház társulatához. Az évek során Székesfehérvár egyik meghatározó táncegyesületévé nőtte ki magát a stúdióból időközben egyesületté váló táncműhely.

A jubileumi évfordulón Székesfehérvár közössége nevében Cser-Palkovics András köszöntötte az ünnepeltet: "Büszke lehet az a város, ahol képesek az ott működő táncközösségek előadásaikkal megtölteni a Vörösmarty Színház nézőterét. Sokszor összefogva, jelképezve, hogy mit jelent a város kulturális élete és azon belül a tánc. A Megadance Egyesületnél az elmúlt negyed évszázadban több mint ezren tették meg az első lépéseket, közülük ma már sokan profi táncosok, járják a világot és viszik jó hírét a műhelynek."

Az est egy nagyszabású show-val indult, amelyet erre az alkalomra készített Rovó Tamás a Queen The Show Must Go On című dalára. Majd a legfiatalabb táncos, egy hatéves fiatalember Michael Jacksont elevenítette meg előadásában.

Mint ahogy a műsorban elhangzott, Rovó Tamás célja, hogy minél több emberrel megszerettesse a táncot, és hogy maradandó élményt hagyjon maga után.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek