1 évnél régebbi cikk

Ingyenes koncerttel készül Szent Iván éjjelén a Csónakázó-tó partján az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Ingyenes koncerttel készül Szent Iván éjjelén a Csónakázó-tó partján az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Az Egy csepp Itália koncert nyitja meg hivatalosan a nyári zenei programokat.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az évad lezárásaként, egyben a nyári zenei programok nyitányaként egy varázslatos olasz estre várja Szent Iván éjjelén vendégeit a Csónakázó-tó partján felállított szabadtéri színpadon.

Az Itáliát idéző, festői helyszínen megrendezett hangverseny műsorán természetesen az olasz operazene nagymestereinek muzsikája csendül fel – Rossini két népszerű nyitánya és Mascagni Parasztbecsületének híres Intermezzója mellett többek között Verdi, Leoncavallo és Mascagni operáinak részleteit hallhatják az érdeklődők, s magától értetődően nem hiányozhatnak a programról a világszerte ismert, szívbemarkoló nápolyi dalok sem.

Az est sztárvendége a székesfehérvári közönség egyik nagy kedvence, Kertesi Ingrid Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas operaénekesnő, Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja lesz.

A művésznő mellett két fiatal, rendkívül tehetséges énekessel ismerkedhetnek meg a zenebarátok: Velecki Ramóna és Szabó Bence a VI. Országos Gregor József Énekversenyen a zenekar különdíjaként nyerték el a közös fellépés lehetőségét. Az emlékezetesnek ígérkező koncert dirigense az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester lesz.

A koncert ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek