1 évnél régebbi cikk

Utazási kellékek, amelyek jól jöhetnek egy repülőút során
Fehérvár Médiacentrum fotója
holidayshop.hu
Utazási kellékek, amelyek jól jöhetnek egy repülőút során

A hajnali kelés, a reptérre vezető út során érzett izgalom, és persze az ezt megelőző rengeteg teendő mind-mind velejárója egy vakációnak. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő odafigyeléssel és felkészültséggel induljunk neki a külföldi utazásnak.

Praktikus bőröndmérleg

Jellemzően mindig nagy izgalommal pakolunk be egy bőröndbe utazás előtt, de sokszor azt sem tudjuk, hol kezdjük. Az, hogy mennyi holmival ülünk fel a repülőgépre, nagyban függhet az utazás időtartamától, a célországtól, annak időjárásától, valamint személyes preferenciáinktól is. 

Ha azonban túl sok mindent szükséges beletuszkolni a poggyászba, és átlépjük a megengedett súlyhatárt, kellemetlen meglepetés érhet minket a gépre való felszállás előtt. Annak érdekében, hogy ne kelljen felárat fizetni túlsúlyos bőrönd esetében, szerezz be egy praktikus bőröndmérleget a Holidayshop.hu webáruház kínálatából! 

Amikor megérkezünk a repülőtérre, a becsekkolás során a feladandó poggyászt lemérik, amikor is szigorúan felárat fizettetnek, ha a súly nagyobb a megengedettnél. Ez pedig jelentős összeget vehet el a nyaralásra szánt büdzséből.

A bőröndmérleg ellentétben egy kisebb méretű, könnyen beszerezhető, és akár hordozható eszköz is, melyet a bőrönd fogantyújára szükséges helyezni. Ezzel felemelve a poggyászt pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen nehéz, és esetleg szükséges-e kivenni belőle valamit.

Utastérbe felvihető folyadékok és tárolásuk

A tapasztalt utazók pontosan tudják, hogy a repülőgépre felvihető folyadékok mennyisége és kiszerelésének mértéke is limitált. Összesen 1 liter folyadékot lehet felvinni, melyet 10 db 100 ml-es flakonba, átlátszó tasakba helyezve pakolhatunk a kézipoggyászba.

A nyaralás során feltétlenül szükséges folyadékok, mint a tusfürdő, szappan, sampon vagy épp parfüm azonban gyakran nem kapható kisebb kiszerelésben. Ennek megoldásaképp érdemes üres, kimondottan a repülőtéri szabályzatnak megfelelő kiszerelésű flakonokat vásárolni. Ezekbe az átlátszó műanyag üvegcsékbe könnyedén beletölthetjük saját, otthoni kozmetikumainkat anélkül, hogy mindenből kis kiszerelést kelljen vadászni a boltokban.

Eszközök a poggyász épségének megőrzéséhez

Mindenki rémálma, hogy utazás során eltűnik, késik, megsérül vagy lopás áldozata lesz a feladott poggyász. Ennek elkerülése érdekében érdemes néhány praktikát bevetni, például sokat segíthet, ha speciális számzáras lakattal látjuk el a bőröndöt.

Az elveszett poggyászok gyakran azért nem kerülnek vissza gazdájukhoz, mert azok semmilyen információval nincsenek ellátva. Érdemes tehát a bőröndöt címkével ellátni, melyen feltüntethetjük a nevünket és az elérhetőségeinket.

Böngészd végig a Holidayshop.hu webáruház kínálatában elérhető hasznos utazási kellékeket, hogy nyugodtan, felkészülten indulhass útnak, bárhová is mész!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek