4 évnél régebbi cikk

Ideje megtervezni a nyaralást!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
Ideje megtervezni a nyaralást!

Javában tart az előfoglalási szezon. Ha eddig nem gondolkodtunk rajta, hogy hol töltsük a nyári szabadságot, érdemes tavaszig megtenni, hiszen az utazási irodák ilyenkor még előfoglalási kedvezményeket adnak.

A tél zord hónapjaiban jól esik elképzelni, amint épp egy kényelmes nyugágyban fekszünk a napon, koktélt szürcsölgetve. Érdemes az álmodozásnál valamivel tovább lépni, amennyiben vannak konkrét elképzeléseink arról, hova és mikor szeretnénk utazni. Sok munkahelyen kell már az év elején jelezni, mikor tervezzük kivenni a nyári szabadságokat. Ha ezzel együtt le is foglaljuk az utat, sokat megspórolhatunk az előfoglalási kedvezményeknek köszönhetően. 

És hogy hova utaznak a fehérváriak a legszívesebben?

Káprázó napsütés, azúrkék tenger. A legtöbben ilyen látványra vágynak a vakáció ideje alatt. Népszerű úti cél a görög szigetvilág, a török riviéra, de sokan utaznak Egyiptomba és a Kanári-szigetekre is.

Érdemes ezeket az utakat előre lefoglalni, hiszen akár  harminc százalékot is meg lehet spórolni, ha előre gondolkodik a család. Bár az előfoglalási szezon első periódusa véget ért, később is számíthatunk még akciókra, kedvezményekre. 

Viniczainé Csákvári Tünde, az egyik fehérvári utazási iroda vezetője elmondta: azok az utasok, akik szeretnek előre gondolkodni és hónapokkal előre véglegesíteni az úti célt, még jó ideig élhetnek a kedvezményes lehetőségekkel, ezek nem zárultak le januárban. "Februártól ugyanúgy lesznek előfoglalási kedvezmények, némely szállodánál esetleg kisebb százalékban. De egészen március 31-ig vagy április végéig elérhetőek lesznek bizonyos akciók."

Egy négyfős család esetében egy egzotikusabbnak számító nyaralás több százezer forintot jelent, ez attól függ milyen ellátást igényelnek, illetve milyen minősítésű szállodába érkezik a foglalás.

Egy Kanári-szigetekre, Ciprusra, esetleg Madeirára tervezett út ára nagyjából kétszázötvenezer forinttól kezdődik, tehát repülőjeggyel, csomagárban gondolkodva

"Fontos, hogy az utazásszervező partnereink áttértek - nagyjából majdnem mindenki - a bruttó árazásra. Tehát most már így,kompletten, egy összegben minden költséggel együtt látják az utasok a /fő árakat" - tájékoztatott Viniczainé Csákvári Tünde.

Az utazási irodák által ajánlott csomagok komplexek, azokban általában az utazás, a szállás, magyar nyelvű idegenvezetés is megtalálható, különféle extrákkal.

További ajánlatok:
www.hunguesthotels.hu/hotelpanorama
www.hunguesthotels.hu/hotelhelios

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek