1 évnél régebbi cikk

Hiánycikk Fehérváron a súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgáló EpiPen-injekció
Fehérvár Médiacentrum fotója
epipen.co.hu
Hiánycikk Fehérváron a súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgáló EpiPen-injekció

A gyermekeknek való változathoz nem lehet hozzájutni a város gyógyszertáraiban.

Schneider Attila, a Fejér Megyei Gyógyszerészeti Kamara vezetője a Feolnak erősítette meg, hogy az EpiPen Junior valóban nem elérhető jelenleg a nagykereskedésekben, az ígéretek szerint az aggódó szülők június végétől tudják újra beszerezni a keresett terméket. A felnőtteknek való változat azonban jelenleg is kapható, megrendelés esetén már másnap is átveheti a páciens.

Egyes feltételezések szerint egy nemrég bekövetkezett tragédiát követően nőtt meg jelentősen a kereslet az életmentő injekció iránt. A szülők mellett az önkormányzatok is vásároltak a termékből az óvodák és iskolák részére, hogy vészhelyzet esetén legyen mihez nyúlni.

Júliustól az Epipen felkerül a TB-támogatott gyógyszerek listájára, így azok, akiknek már volt korábban súlyos allergiás reakciójuk, ingyen juthatnak hozzá. Az injekció ára jelenleg 14-16 ezer forint között mozog és egyszerre kettőt kell belőle tartani azoknak, akik számíthatnak súlyos tünetekre. A háziorvos azonban felírhatja azoknak is, akiknél valamilyen okból fennáll a súlyos allergiás reakció kockázata - ők 70 százalékos támogatásban részesülnek júliustól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek