1 évnél régebbi cikk

Elkezdődött a járda és a kerékpársáv építése a Kiskút útján
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar/FTV
Elkezdődött a járda és a kerékpársáv építése a Kiskút útján

Összesen öt munkaterületet vettek át a kivitelezők Székesfehérváron a kerékpáros uniós projekt keretében az elmúlt hónapban.

Régóta várt fejlesztés indult meg a Felsővárosban: mostanáig a bevásárlóközpont felé gyalogosan kijutni Kiskút útján csak az út mellett lavírozva lehetett, ami nem volt biztonságos. A napokban azonban átadták a kivitelezőnek a területet, sőt az előkészítő munka is elkezdődött és építőanyagok is kerültek már ki a szakaszra.

Ha pedig építőanyagok: korábban a különböző közösségi felületeken többen aggodalmukat fejezték ki a Gugásvölgyi záportározó Gödör utca szélén feldeponált vasbeton csövek és elemek miatt. Az aggódók attól tartottak, hogy Székesfehérvár fontos vízgyűjtőterületén építkezés indul. Az ott ideiglenesen lerakott építőanyagok azonban már a Kiskút útjai fejlesztés előfutárai voltak, Székesfehérvár egyik legfontosabb záportározó területe biztonságban van, hiszen a kubikgödör védetté nyilvánítása célja az önkormányzatnak.

A Kiskút útján most elindult beruházás nagyjából félmilliárd forintba kerül, és 2023 márciusára fejeződik be.

"Itt egy nagyobb munka folyik, hiszen az árkok átrendezésével, áthelyezésével több helyen csapadékcsatornát is kell építenünk, valamint az áthelyezett árkoknál profilelemeket építünk majd be, hiszen burkolt árkok lesznek" - mondta el Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal közlekedési irodavezetője.

Emellett a fejlesztés mellett azonban az elmúlt hónapban további négy munkaterületet vettek át a kivitelezők Székesfehérváron a kerékpáros uniós projekt keretében.

A Rákóczi úton kerékpáros nyomokat jelölnek, a Berényi úton már zajlik egy járda-és kerékpárút építés, a Piac téren elválasztják a gyalogos járdát és a biciklis utat, a Mátyás király körúton pedig irányhelyes sávok épülnek. Ez a négy beruházás összesen 300 millió forintba kerül, és ősz végére készül el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek