Biztonságossá vált a gyalogos-átkelés a Sóstó Természetvédelmi Területhez
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Biztonságossá vált a gyalogos-átkelés a Sóstó Természetvédelmi Területhez

Elkészült a Szárcsa utcában és az Akácfa utcában egy-egy gyalogos-átkelőhely, amely a Sóstó Természetvédelmi Területhez és a közösségi házhoz biztosítja a biztonságos gyalogoskapcsolatot.

Biztonsági fejlesztés valósult meg a Szárcsa utca-Sárkeresztúri út-Akácfa utcai keresztedződésben, ahol két gyalogos-átkelőhely épült, valamint a két átkelőhely között járdaszakaszt építettek, és tíz lámpaoszlopot telepített a kivitelező. A nagyforgalmú úton lévő gyalogos-átkelőhelynél egy középsziget és két fénnyel ellátott tábla is szolgálja a gyalogosok biztonságát - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila elmondta: "A Sóstó Természetvédelmi Terület, a Vadvédelmi Központ és a közösségi ház ezzel a 30 millió forint értékű beruházással könnyen és biztonságosan megközelíthető az Alsóvárosból gyalogosan érkezőknek és a közösségi közlekedőknek egyaránt."

Mint azt Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, a gyalogos-átkelőhely középszigetének kialakítása eltér a megszokottól, ugyanis nem az egymással szembeni forgalmi irányokat választották el, hanem a balra kanyarodó és az egyenes haladósávot. Így a balra kanyarodó járművek takarásából érkező gyalogosok nem lépnek közvetlenül a haladósávba.

A KRESZ szerint, ha a gyalogos-átkelőhelynél megáll az egyik sávon a jármű, akkor a többin is meg kell állni, és meggyőződni róla, hogy gyalogos miatt állt meg, vagy csak kanyarodni akar, mert egy busz vagy teherautó esetén semmit nem látni.

Ezért új közvilágítás épült ki a csomópontban (10 új oszlop és lámpatest), a gyalogosok és a gépjárműforgalom elválasztására 150 m hosszon korlátot helyeztek ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek