1 évnél régebbi cikk

Kiliti Tamás és Berki Ferenc is elsöprő győzelemmel zárta a II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Kiliti Tamás és Berki Ferenc is elsöprő győzelemmel zárta a II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálát

Második alkalommal hozták tető alá a II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálát, amely során igencsak szépen teljesítettek a Videoton Box Club sportolói. Kiliti Tamás a második menet elején kiütéssel, Berki Ferenc pedig technikai KO-val gyűrte le ellenfelét.

A Kiliti Promotions szervezésében megvalósuló II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálának ezúttal az Alba Regia Sportcsarnok adott helyet, amely a nyitás után bemutatómérkőzésekkel szórakoztatta a boxrajongókat.

Többek között a szorítóba lépett a Videoton Box Club égisze alatt Pajor Patrik és Péntek Martin is, akik igencsak impozáns teljesítményt tettek le az asztalra. De győzelemmel zárta a gálát a kistarcsai Zeller István, a Kiliti Promotions boxolója, Balogh Márk, a jászberényi Sipos Péter, az ukrán Artyom Lupin és Philip Akelov, illetve Kovács Pál is.

Utánuk következett az áprilisi Vass Küzdősport Gálán első címmérkőzését behúzó, ezzel pedig a könnyűsúly profi magyar bajnokának avatott, Kiliti Tamás, aki hatodik profi meccsén sem okozott csalódást, és már a második menet elején kiütötte ellenfelét, Kovács Istvánt (akivel korábban első és második profi bunyóját is vívta).

Tamás elmondta, eredetileg nyolc menetre készültek egy grúz ellenféllel szemben. Majd a felkészülés hatodik-hetedik hetében elkezdett fájni a mellkasa, így kivizsgáltatta magát, ahol megállapították, hogy tüdőgyulladása van, ezért másfél-két hétig kimaradtak az edzések.

"A gyógyulás után rögtön folytattuk a munkát, és mivel nem szerettünk volna kihagyni meccset, így egy négymenetes mérkőzésre tudtunk felkészülni. Egy nagyon jó bunyós, Orbán Adrián ellen léptem volna a szorítóba, aki eb és vb ezüstérmes is, ez szakmailag nagyon jó csata lett volna. A mérlegelésen tudtam mag, hogy Adrián mégsem jön, majd egy szerb srácot szerveztek ellenfélnek, viszont a meccs napján délután négy órakor derült ki, hogy ő is visszamondta a meccset. Az utolsó utáni pillanatban jött a képbe Kovács István, aki ellen már kétszer is győztesként hagytam el a ringet, és ezúttal sem lett ez másként."

Kiliti Tamás hozzátette, hogy egy hét pihenő után egy németországi kesztyűzés lesz a következő program, majd visszaállnak a heti tíz tréninges menetrendre felkészítőivel, Kiliti Ferenccel, Hársádi Imrével, illetve erőnléti edzőjével, Antal Balázzsal, mert szeptember 3-án egy nyolc menetes meccs vár rá Hódmezővásárhelyen. 

A II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála utolsó meccsén a budapesti Berki Ferenc és a Németországban élő szír Ali Hasso lépett a kötelek közé, amelyből hosszas öklözés után, a hetedik menetben, ráadásul technikai KO-val Berki jött ki győztesként, ezzel behúzta a UBF Európa-bajnoki övet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek