1 évnél régebbi cikk

A fehérvári Kiliti Tamás újra címmeccsre készül - az V. Vass Ökölvívó Gálán tér vissza a kötelek közé
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiliti Promotions
A fehérvári Kiliti Tamás újra címmeccsre készül - az V. Vass Ökölvívó Gálán tér vissza a kötelek közé

Kisebb kihagyás után és új edzővel kiegészülve a fehérvári Kiliti Tamás újra ringbe száll, hogy megvédje könnyűsúlyú profi nemzetközi magyar bajnoki címét.

Március 11-én, szombaton a Best Western Plus Lakeside Hotelben bonyolítják le a Kiliti Promotions szervezésében az V. Vass Ökölvívó Gálát, ahol Kiliti Tamás visszatér a szorítóba, hogy megvédje könnyűsúlyú profi nemzetközi magyar bajnoki címét.

A fiatal fehérvári boxoló hetedik profi mérkőzését tíz menetesre tervezik, amely során külföldi kihívóval néz szembe. Az ellenfél még szervezés alatt áll, a matchmakerek folyamatosan dolgoznak azon, hogy olyan sportolót találjanak, aki megfelelő edzettségi szinten van, így méltó küzdőtársa lehet Tomikának.

Kiliti Tamás december óta készül új edzőjével, Szinável Sándorral a Colosseum Box Club égisze alatt, ám januártól indult be igazán az őrület: "A felkészülési időszak 10-12 hetet tesz ki, reggeli edzéseim Horváth Péter erőnléti edzővel zajlanak, esténként pedig Szinável Sanyival lépünk a kötelek közé. Most értünk a kesztyűzéses időszakba, folyamatosan megy a pörgés."

Tamás a felkészülési időszak oroszlánrészét már letudta, elmondása szerint az alapozás kiemelkedően jól sikerült, azóta Kőszegre is ellátogattak egy intenzív adok-kapokra, és az új edzővel való összecsiszolódás is remekül ment.

"Nagyon jól érzem magam az új környezetben, kiváló a szakmai háttér, rendkívül felkészültek a srácok, így gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Még 6 hét van hátra a felkészülésből, 2-3 hétig folyamatosan megy a pontkesztyűzés, darálás, csiszolás, majd a felpörgetés és a súlybeállítás következik a sorban."

Kiliti Tamás hozzátette: „Érzek egy szakmai változást, ami jó időben következett be a karrieremben, nagyon sokat élesedtem, tudatosabban vezényeljük le az edzéseket. Jobban ráfeszünk arra, hogy látványosabb, dinamikusabb, robbanékonyabb mozgással rukkoljak elő - alig várom, hogy megmutathassam magam a közönségnek!”

Az V. Vass Ökölvívó Gálán Tomika mellett szorítóba lép még Nagy Angéla is (szintén a Colosseum Box Club színeiben), aki első profi mérkőzésére készül. Rajta kívül Péntek Martin (Videoton Box Club) is tiszteletét teszi a profik között és a kemény ütéseiről ismert Berki Ferenc Jr.-t is láthatják a sport rajongói.

A Videoton Box Club képviseletében Pajor Patrik és Tasnádi Ádám is kesztyűt ragad, ők amatőr meccsen csillogtatják meg tehetségüket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek