2 évnél régebbi cikk

Hatalmas győzelmet aratott a fehérvári Kiliti Tamás első profi címmérkőzésén a Vass Küzdősport Gálán
·Sportbox·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Hatalmas győzelmet aratott a fehérvári Kiliti Tamás első profi címmérkőzésén a Vass Küzdősport Gálán
·Sportbox·Utolsó frissítés: undefined

Kiliti Tamás a negyedik menetben technikai KO-val ütötte ki a debreceni Szőke Lászlót. Ezzel behúzta élete első profi box címmeccsét a Székesfehérváron megrendezett Vass Küzdősport Gálán.

Április 9-én, szombaton bonyolították le az első Vass Küzdősport Gálát, amelyen többek közt Kiliti Tamást, Törteli Balázst és Sárközi Attilát is láthatta küzdeni a közönség.

A Videoton Box Club képviseletében Pajor Patrik, Péntek Martin és Tasnádi Ádám box szabályrendszerben bunyózott bemutatómérkőzéseken. Knitli Csaba, Kovács Martin, illetve a Gábor Muay Thai Egyesületet részéről Szombathy Gergő  K-1-ben lépett a ringbe.

Az előzetesen beharangozott Berki Ferenc sajnos nem tudott kesztyűt húzni, a szervezők nem találtak neki minőségi ellenfelet, de a későbbiekben egészen biztosan megmutatja magát majd a Kiliti Promotions gáláin.

Ezután a profi boxmeccsek következtek: előbb a fehérvári Törteli Balázs 2018 után először lépett a szorítóba, hogy visszatérését egy győzelemmel ünnepelje meg.

Majd a főmérkőzésen, szintén a Videoton Box Club égisze alatt sportoló székesfehérvári Kiliti Tamás élete első profi címmeccsét vívhatta meg. A negyedik menetben technikai KO-val meg is nyerte a mérkőzést, ezzel ő lett a könnyűsúly profi magyar bajnok. Mondanom sem kell, hatalmas üdvrivalgásban törtek ki a szurkolói.

Tamás elmondta, edzőivel, Kiliti Ferenccel és Hársádi Imrével, illetve erőnléti edzőjével, Antal Balázzsal bíztak benne, hogy olyan nyomás alatt tudják tartani ellenfelét, hogy feladásra kényszerítsék. Azonban azt a sportoló sem gondolta, hogy ilyen hamar be tudják fejezni a mérkőzést.

"Tudtuk, hogy az ellenfél szívós és nem fogja megadni magát. Két lehetőség volt a fejünkben: vagy végigboxoljuk a tíz menetet, vagy keményen fellépünk ellene és megtörjük a bunyóját. Végül az utóbbi jött be és sikerült nyernünk!" - értékelt a meccs után Kiliti Tamás, majd elmondta, karrierjének következő állomása májusban Temesvár lehet, de nyáron is készülnek egy szintén saját rendezésű gálával. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek