1 évnél régebbi cikk

Megnyitják a látogatók előtt a székesfehérvári osszáriumot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár TV
Megnyitják a látogatók előtt a székesfehérvári osszáriumot

Megnyitják a látogatók előtt a Szent István-napi ünnepségek alatt a magyar királyok csontmaradványait rejtő székesfehérvári osszáriumot - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a város fideszes országgyűlési képviselője pénteken.

A Szent István 2025 programsorozatról tartott székesfehérvári sajtótájékoztatón Vargha Tamás közölte: bíznak abban, hogy nemcsak városi, hanem kiemelt állami rendezvényként is megünnepelhetik az államalapítást a "nemzet történelmi fővárosában", írja az MTI.

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke arról beszélt, hogy a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülettel 2020-ban indították el a Szent István 2025 programsorozatot.

Ennek célja István király életművének megismertetése és további kutatása az államalapítás 1025. évfordulója tiszteletére - mondta Lomnici Zoltán.

Székesfehérvár közgyűlése június 24-én döntött úgy, hogy a város csatlakozik a programsorozathoz. A szervezők kiállításokat, kulturális rendezvényeket és tudományos konferenciákat rendeznek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek