1 évnél régebbi cikk

Csütörtökön kiderülnek a rezsicsökkentés módosításának részletei
Csütörtökön kiderülnek a rezsicsökkentés módosításának részletei

Gulyás Gergely a Telexnek adott rövid interjúban harangozta be, hogy a kormány tervei szerint holnap megjelenik a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló rendelet.

Csütörtökön várhatóan megjelenik a rezsicsökkentés korlátozásával kapcsolatos minden részletet tartalmazó rendelet, mondta a Telex kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a  Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) pódiumbeszélgetése után nyilatkozott a lapnak.

Gulyás kiemelte, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja, majd az ezt követő energetikára is kiterjesztett európai szankciócsomag „az egekbe lőtte az energiaárakat”. Hozzátette: a kormány ettől próbálja „a lehető legnagyobb mértékben megóvni a magyar fogyasztókat, ahol lehet, menekülőutat kínálni”, amit a véleménye szerint a holnapi bejelentés is tükrözni fog.

Arra a kérdésre, hogy a rezsicsökkentés új szabályai három hónap múlva is érvényben lesznek-e, a miniszter azt válaszolta: a kormány célja, hogy a rendszert hosszútávon is fenn tudja tartani, ezért kénytelen például pluszadókat fizetni a magyar gazdaság számtalan szereplője.

A rezsicsökkentés módosítását éppen Gulyás Gergely jelentette be a július 13-i kormányinfón:

Kapcsolódó
Gulyás: augusztus 1-jétől a rezsicsökkentett gáz- és áramárat csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja a kormány

Magyarország energia-veszélyhelyzetet hirdetett, ezért a rezsicsökkentést úgy módosítottuk, hogy aki az átlag felett fogyaszt, az fizesse meg a piaci árat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 13-ai Kormányinfón.

Borítókép: YouTube/Telex.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek