1 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár nem adja fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vargha Tamás
Székesfehérvár nem adja fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár polgármestere szerint széleskörű, regionális támogatásra van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon ez a törekvésük.

"Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó" - kezdte Facebook-bejegyzésében Cser-Palkovics András.

Majd hozzátette: "Tekintettel arra, hogy a csomópont régiós, sőt, országos jelentős főutak metszéspontja, erősen érintett az M7-es autópálya, emellett kiszolgálja a teljes térségünk személy-, áru-, és turisztikai forgalmát is, ezért széleskörű, regionális támogatásra is van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon a törekvésünk."

Az Auchan-körforgalom minden terve rendelkezésre áll, pozitív kormánydöntés esetén azonnal indulhat a kivitelezési közbeszerzés, majd a kivitelezés.

"A csomópont átépítése nagyságrendileg 3 milliárd forint, ha az önkormányzatunk tudná finanszírozni, akkor késlekedés nélkül megtennénk, de ez túlmutat a mi anyagi lehetőségeinken" - hangsúlyozta a polgármester.

Kiemelte: "Bizakodó vagyok, ugyanis a kormány eddig teljes mellszélességgel támogatta a projektet, finanszírozta az előkészítés, tervezés nem csekély költségeit. Biztos vagyok tehát abban, hogy ha a költségvetés engedi, akkor a kormány kedvező döntést hoz majd."

A 3 milliárd körüli tétel állami szinten nem kirívó, talán még mostani a nehéz gazdasági helyzetben sem, főleg úgy, hogy a csomópont baleset-veszélyessége miatt ez egyáltalán nem egy kényelmi, hanem létszükségletet jelentő beruházás napi 15 ezer egységjárműves forgalommal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek