1 évnél régebbi cikk

Késsel raboltak a fehérvári vasútállomáson, elkapták a tetteseket
Késsel raboltak a fehérvári vasútállomáson, elkapták a tetteseket

A sértett nem hagyta magát, az egyik támadót feltartóztatta, a másiktól pedig visszavette a táskáját.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte annak a két férfinak a letartóztatását, akik a székesfehérvári vasútállomás közelében az éjszakai órákban raboltak ki egy járókelőt.

A nyomozás adatai szerint a 33 és 45 éves férfiak 2022. július 21-én éjfél körül a vasútállomás környékén – miközben az idősebb elkövető egy 10 centiméter pengehosszúságú kést tartott a kezében – leszólítottak egy férfit azzal, hogy adja át értékeit.

A sértett a fenyegetés hatására odaadta nekik hátizsákját, amelyben mintegy 5000,-Ft készpénz és néhány üveg szeszes ital volt. De a kirabolt férfi nem hagyta magát, a fiatalabb elkövetőt ököllel arcon ütötte, majd a táskával menekülő társa után eredt, akit kigáncsolt. A férfi az esést követően a megszerzett értékeket hátrahagyva elmenekült.

A fiatalabb elkövetőt a sértett a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen feltartóztatta, társát pedig néhány nap elteltével fogták el az egyenruhások.

Az ügyészség mindkét őrizetbe került férfi esetében a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozással indítványozta letartóztatásukat. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint az elkövetők letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen mindkét férfi és védőik fellebbeztek.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek