1 évnél régebbi cikk

Csoportos rablás a fehérvári buszpályaudvaron, négyen támadtak meg egy férfit
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined
Csoportos rablás a fehérvári buszpályaudvaron, négyen támadtak meg egy férfit
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined

Először kértek, aztán meg elvettek.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik két ismeretlen társukkal 2022. szeptember 6-án, Székesfehérváron bántalmaztak egy férfit azért, hogy a pénzét elvegyék.  

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak és ismeretlen két társuk a buszpályaudvar környékén találkoztak a sértettel, akitől buszjegyre pénzt kértek. A sértett 1000 forintot adott át nekik. A gyanúsítottak mintegy másfél óra múlva ismét összetalálkoztak a sértettel, akinek a zsebéből a nő egy hirtelen mozdulattal pénzt akart kivenni, azonban nem járt sikerrel, mert a férfi a kezében szorítva tartotta a pénzt.

A férfit ekkor négyen körbevették, az egyik gyanúsított ököllel megütötte a férfi szemét, aki a földre került. A gyanúsított a földön fekvő férfira ült, társai pedig a ruházatát átkutatták, közben bántalmazták, amelynek hatására a sértett a markában szorított 6000 forintot elengedte, a gyanúsítottak pedig azt tőle elvették. A sértett a bántalmazás során könnyű személyi sérülést szenvedett.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, hasonló bűncselekmény miatt több büntetőeljárás van ellenük folyamatban. A férfi a hasonló bűncselekmény miatti legutóbbi büntetéséből, mint erőszakos többszörös visszaeső a jelen cselekmény elkövetését megelőzően öt hónappal szabadult.

Mindezekre figyelemmel a gyanúsítottak esetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll, továbbá a férfi hajléktalan életmódot folytat, bejelentett lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkezik, így feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, vagy elrejtőzne.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A döntés egyikük fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek