4 hónapnál régebbi cikk

Vádat emeltek a fehérvári ámokfutó rablóval szemben, aki főleg nőket támadott meg
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Vádat emeltek a fehérvári ámokfutó rablóval szemben, aki főleg nőket támadott meg

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2023 januárjában egy este alatt öt rablást követett el.

A vádirat szerint a férfi még 2023. január 9-én este hét óra körül Székesfehérváron megszólított egy nőt azért, hogy tőle pénzt kérjen. Mivel a sértett a férfi kérésére nem reagált, a vádlott őt a kerítésnek lökte, lefogta, és erőszakkal elvette a mobiltelefonját. A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az este folyamán a férfi öt másik nőt is megtámadott annak érdekében, hogy táskájukat megszerezze, egyiküket ököllel próbálta megütni, azonban a nő az ütés elől ki tudott térni, és a helyszínről elfutott. Ezt követően a vádlott a közelben egy férfit szólított meg, és tőle a mobiltelefonját lopta el.

Nem sokkal ezek után a vádlott egy nőtől elkérte az esernyőjét, amit a sértett nem adott át. A vádlott ekkor megragadta az esernyőt, és megpróbálta a sértett táskáját is megszerezni, azt rángatni kezdte, és közben mintegy 4 méteren keresztül húzta a földön a nőt a táskával együtt. Ez után a nő fejéről levette a sapkáját, majd a helyszínről távozott.

Még ugyanezen az estén - a fentiek után - a férfi feltörte egy autóbusz ajtaját, a gépjárműben értékek után kutatott, megpróbálta eltulajdonítani a sofőrülés fölött rögzített rádiót, azonban a cselekményét az autóbuszvezető észlelte és értesítette a rendőrséget.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ekkor a férfit őrizetbe vette.

A 2023. január 9 -től letartóztatásban lévő vádlottat a Székesfehérvári Járási Ügyészség 5 rendbeli rablással és 8 további bűncselekménnyel vádolja. Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén őt 11 év börtönbüntetésre ítélje.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd - írja közleményében a Fejér Vármegyei Főügyészség.

Kapcsolódó
Bűnügyi őrizetben a székesfehérvári ámokfutó

Több embert is megtámadott a 31 éves férfi, egy nőnek súlyos sérüléseket is okozott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek