1 évnél régebbi cikk

Minden gyerek álma: az emeletes ágy!
Fehérvár Médiacentrum fotója
favi.hu
Minden gyerek álma: az emeletes ágy!

Egy gyerekszoba berendezése gyakran fejtörést okoz, hiszen a rengeteg játék, mesekönyv mellett helyet kell, hogy kapjon egy íróasztal székkel, ruhásszekrény, komód, kényelmes ülőalkalmatosság, tároló a játékoknak, könyvespolc és természetesen az ágy is.

Ennyi mindent komplikált lehet bezsúfolni a gyakran nem túl méretes gyerekszobába. De ne aggódj! Gondolj csak bele, mit tett az emberiség a nagyvárosokban, mikor egyre több embernek kellett otthont biztosítani ugyanakkora területen? Emeletes házakat, felhőkarcolókat épített, így spórolva a hellyel. Vegyél hát példát a metropoliszok építészeiről, és takaríts meg néhány extra négyzetmétert emeletes- és galériaágyakkal gyermeked szobájában! Ha több testvér osztozik a szobán, akkor nem is kérdés, hogy ez a legpraktikusabb döntés.

Emeletes ágyak

Emeletes ágyról akkor beszélünk, mikor két ágy egymás felett helyezkedik el. Ám ne gondold, hogy ez csak párhuzamosan lehetséges! Bizony, ma már olyan emeletes ágyat is találhatsz, mely két, egymásra merőleges ágyat rögzít lent és fent.

A gyakran nálatok vendégeskedő legjobb barát, vagy unokatesó pedig többé nem kell, hogy egy matracra szoruljon a földön; ha rendszeres ottalvó vendéggel számolsz, válassz pótággyal ellátott emeletes ágyat. Ezt egy mozdulattal kihúzhatod az alsó ágy alól, és máris kész a vendégágy. Aki a felső ágyon kap helyet, általában létrán mászik föl. Ám a Favi.hu kínálatában megtalálhatod a lépcsővel felszerelt emeletes ágyakat is, melyek extra tároló helyet biztosítanak! És ha gyermekeid megunták egymás társaságát éjjel, vagy csak felnőttek, és már nem praktikus az emeletes ágy, könnyedén szétszerelheted a szétválasztható emeletes ágyakat.

Galériaágyak

Több testvér esetén, vagy tinédzser korban nagyon praktikus megoldás lehet, ha galériaágyat választasz csemetédnek. Hiszen a megemelt ágy alatt rengeteg lehetőség rejtőzik! Akár egy tanulósarkot rendezel be, akár beépített szekrénnyel használod ki a felszabadult helyet, mindenképpen jó döntés lesz. Létezik kanapéval felszerelt galériaágy, melyben a pamlag vendégággyá alakítható, így az ott alvó barátoknak is biztos helye lesz.

Kisebb gyerekeknek maga lehet a Kánaán egy csúszdával felszerelt típus. De választhatsz kuckós megoldást is, melyben igazi várkisasszonyok és hős lovagok élhetik ki kreativitásukat. A létrás verzión kívül a galériaágyak esetében is léteznek lépcsős változatok is, melyek szintén extra fiókokat rejtenek; így kihasználva minden apró zegzugot a tárolásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek