1 hónapnál régebbi cikk

Kék Duna, zöld térség: értékteremtés és gazdasági felzárkóztatás
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDMFÜ
Kék Duna, zöld térség: értékteremtés és gazdasági felzárkóztatás

Megyehatárokon átívelő értékteremtés, gazdasági felzárkóztatás, iránymutatás a kiemelt térség településeinek. Többek között ezeket a célokat tűzte ki 2020-as megalakulásakor a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács munkaszervezete. 

Magyarország legújabb kiemelt térségében, a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben két éve kezdődhetett meg egy olyan szakmai munka, amelynek célja, hogy a bővülő infrastrukturális kapacitásokra hosszú távon támaszkodva, a korábbi fejlesztések eredményeit fenntartsa és új forrásokat, befektetéseket vonzzon a térségbe.

Ebben a munkában központi szerepet tölt be a Duna, mint nemzetközi vízi útvonal jelenléte, hiszen nem titkolt céljuk, hogy a kiemelt térséget is bekapcsolják ebbe a nemzetközi munkába. Tolna, Bács-Kiskun és Fejér megye 99 településén a képzési rendszerek, a gazdaság, és a települések fejlesztését, a turisztikai lehetőségek felvirágoztatását, valamint a pályázatok és a beruházások koordinálását egyaránt magára vállalta a szervezet.

Teszi mindezt felkészült szakmai stábbal, valamint a térség egységes, komplex fejlesztése iránti feltétlen elkötelezettséggel. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek