1 évnél régebbi cikk

Kedden kezdődik a székesfehérvári felnőtt öttusa Európa-bajnokság
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Magyar Öttusa Szövetség
Kedden kezdődik a székesfehérvári felnőtt öttusa Európa-bajnokság

A hazai rendezésű öttusa európa-bajnokságnak idén Székesfehérvár ad otthont szeptember 13-tól.  Keddtől egy héten át az öttusasport európai klasszisai mérik össze tudásukat városunkban.

A versenyen összesen 21 nemzet sportolói állnak rajthoz, amiből az eddigi nevezések alapján 50 férfi és 46 női versenyző képviselteti magát, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). A magyar csapat ezúttal is maximális létszámmal sorakoztatja fel sportolóit, így 6 férfi és 6 női egyéni indulónak szurkolhatunk.

A hölgyek táborát Barta Luca, Erdős Rita, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Réti Kamilla és Simon Sarolta erősíti, illetve a női váltóban Bauer Blanka és a székesfehérvári Alekszejev Tamara állnak rajthoz.

A férfiaknál a Volán világ-, és Európa-bajnoka, Demeter Bence mellett Bereczki Richárd, Bőhm Csaba, Marosi Ádám, Regős Gergely, Szép Balázs fog megküzdeni a kiemelkedő nemzetközi mezőnnyel, míg Gyurka Márk Manó és a fehérvári Tamás József párosa alkotja majd a férfi váltót. A mix váltóban induló versenyzők később kerülnek kijelölésre.

Az Európa-bajnokság tervezett programja az alábbiak szerint alakul:

2022.09.13. Női és Férfi váltó
2022.09.14. Női kvalifikáció
2022.09.15. Férfi kvalifikáció/ Női rangsoroló vívás
2022.09.16. Női elődöntő/ Férfi rangsoroló vívás
2022.09.17. Férfi elődöntő
2022.09.18. Női és Férfi döntő
2022.09.19. Mix váltó 

A versenyszámokat a Csitáry G. Emil Városi Uszodában, az MKOSZ Edzőközpontban és a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban rendezik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek