1 évnél régebbi cikk

Fehérváron is elérhető a többgenerációs családok rezsikedvezményének igényléséhez szükséges formanyomtatvány
·Hírekrezsi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváron is elérhető a többgenerációs családok rezsikedvezményének igényléséhez szükséges formanyomtatvány
·Hírekrezsi·Utolsó frissítés: undefined

Komoly segítség az egy fogyasztási helyen, többgenerációs ingatlanban élő családok részére a gázfogyasztás tekintetében.

Az egy fogyasztási helyen, többgenerációs ingatlanban élő családok részére a gázfogyasztás tekintetében nyújtható segítségről szóló kormányrendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, a végrehajtásban pedig az önkormányzatok is részt vállalnak.

"A kérdés jelentőségét mutatja, hogy már az elmúlt három napban is rengeteg kérelem, megkeresés érkezett hozzánk" - írja Cser-Palkovics András polgármester abban a posztban, ahol az igényléshez szükséges formanyomtatvány elérhetőségét is közzétette.

A jogszabály szerint, ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy a rezsicsökkentett áron jussanak hozzá a földgázhoz.

Ezt az élethelyzetet hatósági bizonyítvánnyal kell alátámasztani a gázszolgáltató felé. A hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, és a következő módon lehet igényelni:

  1. Ki kell tölteni az ezen a linken található formanyomtatványt. A formanyomtatványt a lakossági fogyasztó terjesztheti elő, két tanúnak is alá kell írnia, büntetőjogi és kártérítési felelősségük tudatában!
  2. A kitöltött, tanúzott nyomtatványt vagy elektronikus úton, az ügyfélkapun át (https://ekozig.szekesfehervar.hu/), vagy postai úton, vagy személyesen, a Városháza portáján lévő gyűjtőládába kell bedobni.
  3. Amennyiben a formanyomtatvány kitöltése megfelelő, a polgármesteri hivatal kérésre elküldi vagy személyesen átadja a hatósági bizonyítványt.

További kérdés esetén érdeklődni lehet a +36 70 6699 199-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

"Mivel hatósági osztályunk terhelése igen nagy, előre is türelmüket kérem! A célunk, hogy a törvényi kereteknek megfelelve, de a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban haladjunk a bizonyítványok kiállításával, ezt a célt a fenti módszernél jobban nem lehet elérni" - írja a posztban a polgármester, aki azt is kiemeli:

A gázszolgáltató bármikor kérheti az adott ingatlan hatósági ellenőrzését, amit vagy az önkormányzat, vagy a kormányhivatal folytat le. Amennyiben csalásra derül fény, az elkövetők a versenypiaci ár másfélszeresét kell kifizessék kártérítésként!

    Borítókép: Pixabay/PublicDomainPictures
    Legnépszerűbb
    Fehérvári hasznos infók
    Hasonló cikkek