1 évnél régebbi cikk

5 magyar férfi is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
5 magyar férfi is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined

Eddig arra még nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen az EUROPOL Most Wanted listán.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya keres már évek óta - írja a police.hu.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket.

Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az EUROPOL médiakampányába, a legkeresettebb 54 bűnöző közé ők most mindannyian felkerültek. Ez azért egyedülálló, mert eddig arra még nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is egyidőben szerepeljen a Most Wanted listán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek