1 évnél régebbi cikk

Gulyás: hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1 - Híradó
Gulyás: hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban

Központilag nem lesz őszi szünet - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 29-ei Kormányinfón.

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején elmondta, Magyarország a legnagyobb támogatási programot biztosítja a rezsi támogatására a családok számára, átlagosan 181 ezer forint jut egy háztartásara.

A miniszter azt is közölte, a szankciók kapcsán Brüsszel azt ígérte, hogy azok jobban fognak fájni Oroszországnak, és közelebb lesz a háború vége - ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz.

A kormány számára kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek döntsenek, ezért Nemzeti konzultációt indítanak a szankciókról. Gulyás elmondta, a kérdéseket a következő napokban mutatják be, amelyekre klasszikus módon, papíron és online is lehet válaszolni.

Hogy a spórolást lehetővé tegyék,

hosszabb lesz idén a téli szünet, amely december 22-étől január 8-áig tart az iskolákban, ebben az időszakban kormányzati igazgatási szünet is lesz, amely során az érintetteknek kötelezően ki kell venniük a szabadságot - tette hozzá Gulyás. 

Újságírói kérdésre válaszolva Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte, majd Miniszterelnökséget vezető miniszter pontosította,

az őszi szünet rovására hosszabbodik meg a téli: központilag nem lesz őszi szünet, viszont az iskolák arról a három napról maguk dönthetnek.

Gulyás Gergely arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzatok esetében Balla György miniszteri biztos feladata lesz, hogy koordinálja a tárgyalásokat a helyhatóságokkal a kiadáscsökkentésről, főleg az energetikai területen - minden önkormányzattal külön-külön fognak tárgyalni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek