1 évnél régebbi cikk

Távfűtés: megjelent a rendelet az új távhődíjakról és a szolgáltatók emelt támogatásáról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Távfűtés: megjelent a rendelet az új távhődíjakról és a szolgáltatók emelt támogatásáról

Megjelent a távhőről szóló jogszabály – tette közzé a Facebookon Cser-Palkovics András. A távhő ára ebben a fűtési szezonban biztosan nem változik a lakosság számára. A hivatalos jogszabályban pontosan meghatározták az új távhőárakat, és rögzítették a távhővállalatoknak juttatott támogatást is.

Cser-Palkovics András a közösségi oldalán közzétett posztban kiemelte, hogy a korábbi kormányzati döntés értelmében a távhő ára ebben a fűtési szezonban biztosan nem változik a lakosság számára. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a szakminisztérium által meghozott döntés pénteken este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A polgármester példaként egy 45 négyzetméteres lakást említ, melynek jelenlegi 7000 forintos távhőszámlája körülbelül 105 ezer forintra ugrana, ha a jelenlegi piaci árat kellene fizetni. Hozzáfűzte továbbá, hogy a most megjelent rendelet és annak mellékletei rendkívül specifikusak, feltétlen szükség van a SZÉPHŐ-vel való részletes egyeztetésre.

Ezen megbeszéléseket követően elkezdjük a számításokat, az eredmények nyomán pedig véglegesítjük a városi takarékossági intézkedéseket. Ez néhány napot biztosan igénybe fog venni. A végleges döntést a Közgyűlés fogja kimondani, reményeim szerint 1-2 héten belül – fogalmazott Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere azt is hozzátette, hogy egyelőre közelítő számokat sem szeretne mondani, mert bármilyen becslésnek csak a szakemberekkel való egyeztetést követően van értelme. "Megértem, hogy mindannyian szeretnék már tudni, pontosan hogy alakul az életünk a következő hónapokban, de még néhány nap türelmet kérnék Önöktől!" - olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó
Távfűtés: mi várható a téli fűtési szezonban a fehérvári intézményeknél?

Új jogszabály várható a távfűtéssel kapcsolatban, ami az önkormányzati fenntartású intézményeket is érintheti. Erről kérdeztük Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét.

Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a városi fenntartású, alapvető (köz)szolgáltatásokat működtetni fogják. A bölcsődéket, óvodákat, bentlakásos szociális intézményeket és rendelőket mindenképpen működtetni szeretné az önkormányzat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek