1 évnél régebbi cikk

Csalók küldhetnek levelet az MVM nevében
Csalók küldhetnek levelet az MVM nevében

Az e-mail megszólalásig hasonlít a valódira. Egyedül a feladó címe lehet gyanús.

A valódira megszólalásig hasonlító, mégis hamis e-mailt kapott a 24.hu egyik olvasója. A levél úgy néz ki, mintha az MVM küldte volna, és csak a feladó címéből derül ki, hogy a profi hamisítvány feladói adathalászok lehettek. 

A szóban forgó levelet ugyanis az mvm5374next-online@pettrans.de címről küldték ki. 

Az energetikai cég honlapja szerint a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek gyakran megszólalásig emlékeztetnek a valódiakra. Ezek azonban olyan fizetési oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni az ügyfelek fizetési adatait, melyekkel később visszaélhetnek.

Azt írják, hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg). Ez az ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu a földgázszámlákon. A lap olvasójának postaládájába érkező üzenet viszont nem erről a címről érkezett.

Az MVM oldalán felhívják a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa a levelet az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az esetleges csatolt számlával együtt. 

Borítókép: freepik.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek