1 évnél régebbi cikk

„Nem Franciaország, de nagyon festői” – amerikai utazó vloggerek jártak Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Our Story to Tell
„Nem Franciaország, de nagyon festői” – amerikai utazó vloggerek jártak Fehérváron

Az amerikai vloggerek imádták Székesfehérvár hangulatát. A könyvszekérről egy mesebeli falu jutott eszükbe, a belvárost is gyorsan körbejárták. A kínai kaja viszont szerintük lehetne jobb is.

A szépség és a szörnyeteg mesebeli falujához hasonlította egy amerikai utazó vlogger Székesfehérvárt. Köszönjük szépen a bókot, de nem akarjuk zsebre tenni a dicsőséget az elzászi Riquewihr helyett. De erről majd később.

Tanner és Risa hat évvel ezelőtt indították el csatornájukat a YouTube-on. Az Egyesült Államokból származó fiatal pár álma mindig is az volt, hogy szerencsét próbáljanak külföldön, és ezzel együtt beutazzák a világot. Azóta kislányuk is megszületett, jelenleg pedig Németországban élnek immár Willával együtt. Innen érkeztek egy rövid időre Magyarországra Risa részben magyar felmenőkkel rendelkező nagyszüleivel.

A vloggerek magyarországi kalandjaikról két videót is készítettek. A másodikban három olyan helyet látogattak meg, amit „mindenképpen látni kell” Budapesten kívül. Ezek közül az egyik Székesfehérvár.

A videó alapján nem túl sok időt tölthettek városunkban útban a Balaton felé, és leginkább a belvárosban, valamint a pláza környékén mozogtak. Az első útjuk a bevásárlóközpont ételudvarába vezetett, ahol kipróbálták a kínai büfét, amitől nem voltak túlságosan elragadtatva. Tanner ezután röviden összefoglalja, hogy a város 30-45 perces autóútra van Budapesttől, tökéletes idejük volt gyorsan körbejárni a belvárost, ami szerinte „hihetetlen és csodálatos”.

Ennél valamivel részletesebb Risa fehérvári összefoglalója. Azzal kezdi, hogy ugyan valóban egy kisváros, de mégis „nagyon aranyos”. A Liszt Ferenc utcában álló könyvszekér pedig egyenesen a már említett rajzfilmet/musicalt juttatja eszébe. Ekkor jegyzi meg, hogy bár „nem Franciaország, de nagyon festői” Fehérvár. Kitér arra is, hogy a belváros könnyen és gyorsan bejárható, séta közben pedig lehet fagyit vagy akár valamilyen harapnivalót is beszerezni.

A Székesfehérvárról szóló néhány perces, angol nyelvű beszámoló 2:45-nél kezdődik:

És ha már szóba került A szépség és a szörnyeteg hangulatos mesebeli faluja: állítólag a főszereplő, Belle kisvárosát a franciaországi Riquewihr ihlette. A Disney az eleve festői utcák alapján bízta meg grafikusait a rajzfilmben, majd később filmben látott település megtervezésére.

Kétségtelen, hogy az elzászi falura nyomokban és bizonyos pontjain hasonlít Székesfehérvár. Vagy fordítva? 

Kapcsolódó
Egy amerikai magyar készítette a nyár leghangulatosabb videóját Fehérvárról

Ha látni akarod egyben az egészet, nézd felülről a dolgokat. Ez lehet az elve az Amerikában élő John Fehérnek is, aki egy ideje látványos drónvideókkal szórakoztatja követőit a Youtube-on. A videós néhány hónapja Fehérváron járt, és elkészítette a nyár leghangulatosabb videóját városunkról. Vagyis rögtön kettőt is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek