1 hónapnál régebbi cikk

Ez a fehérváriak kedvenc úticélja
Fehérvár Médiacentrum fotója
AI
Ez a fehérváriak kedvenc úticélja

Külföldre és belföldre is utaznak idén a fehérváriak. Sokan szeretik felfedezni a hazai látványosságokat, vagy kikapcsolódni egy termálfürdőben. A külföldi utaknál is népszerűek a városnézések, de az all in clusive ellátást kínáló pihenéseket is szívesen foglalják a magyarok.

A szakemberek szerint tartogat még meglepetéseket az idei nyár - már ami az időjárást illeti. Augusztusban is várhatóak még bőven kánikulai napok, amelyek utazásra csábítják a fehérváriakat. Megkérdeztük az egyik nagy utazási iroda vezetőjét, mely útcélok a legnépszerűbbek a fehérváriak körében. Mint Ribi Pétertől megtudtuk: az általuk szervezett utak 60 százaléka buszos, a maradék része pedig repülős nyaralás. Érdekesség továbbá, hogy idén nyáron a drágább utak foglalásai teltek be hamarabb.

"Egyértelműen Olaszország vezet, oda éves szinten körülbelül 120 csoportot küldünk. A második helyen Svájc áll nálunk 50 csoporttal évente. A harmadik helyen pedig Franciaország 35-40 csoporttal évente."

- mondta Ribi Péter, a Fehérvár Travel alapító ügyvezetője.

Az utóbbi hetekben folyamatosan érkeznek a hírek repülőtéri késésekről, járattörlésekről. Az idei szezonban mind az Európa-bajnokság, mind a párizsi olimpia miatt terheltek az európai repterek. De a nagy meleg és a munkaerőhiány sem könnyíti meg a légiiparban dolgozók helyzetét. A Budapest Airport a járatkésések miatt segítőpontokat alakított ki, amelyek megkönnyítik a várakozó utasok helyzetét. Mint Ribi Péter mondja: őket is érintette a repülőtéri anomália, de viszonylag gördülékenyen sikerült megoldaniuk a problémát.

"A legutóbbi eset például múlt hét péntek este történt: szombaton indult egy írországi csoportunk, és péntek este közölte a légitársaság, hogy a szombat reggeli járatot törlik. Frankfurti átszállással utaztak volna Dublinba. Végülis azt sikerült elérni, hogy vasárnap a csoportot szétszedve, 5 részletben, különböző helyeken, átszállásokkal el tudtuk juttatni az utasokat Dublinba."

Az ügyvezető kiemelte, hogy a nyár hátralevő részére már az összes út betelt, viszont az őszi utakra még vannak szabad helyek. A foglalásokat el lehet intézni az interneten is, de van lehetőség személyes konzultációra is az utazási irodákban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek