1 évnél régebbi cikk

A polgármester levélben kér tájékoztatást a Magyar Postától, mikorra tervezik a fehérvári fiókok újranyitását
·Hírekposta·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
A polgármester levélben kér tájékoztatást a Magyar Postától, mikorra tervezik a fehérvári fiókok újranyitását
·Hírekposta·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András levelet küldött a Magyar Posta vezérigazgatójának. A levél előzménye, hogy az energiaválság miatt a Magyar Posta is takarékoskodni kényszerül, emiatt több fehérvári postafiók működését felfüggeszti a téli időszakra, erről azonban hivatalosan nem tájékoztatta az önkormányzatot.

Ahogy korábban megírtuk, több száz postát zárnak be ideiglenesen országszerte takarékossági okokból. Székesfehérváron az intézkedés keretében ideiglenesen öt posta működését szüneteltetik.

Most Székesfehérvár polgármestere levelében arra kérte a Posta vezérigazgatóját, hogy erősítse meg:

a fehérvári fiókok bezárása csak a téli időszakra vonatkozik.

Emellett a polgármester felajánlotta az önkormányzat anyagi támogatását is a fehérvári postafiókok nyitva tartása érdekében, azonban problémát jelent, hogy a mostani Európai uniós és hazai jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.

Emellett a levél tartalmaz egy javaslatot arra nézve is, hogy az önkormányzat és a Posta közösen indítsanak tájékoztató kampányt a fehérvári lakosság számára az online, digitálisan intézhető postai ügyek megismertetése érdekében, hiszen a polgárok egy része továbbra is személyesen intéz régóta digitálisan is bonyolítható postai ügyeket.

A témáról bővebben a Fehérvár Televízió Köztér című műsorában nyilatkozik a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek