1 évnél régebbi cikk

Gól nélküli meccsek és a világbajnokság legnagyobb szenzációja
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/fifaworldcup
Gól nélküli meccsek és a világbajnokság legnagyobb szenzációja

A katari labdarúgó-vb második napján megszületett a torna alighanem überelhetetlen meglepetése, Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát. A dánok, tunéziaiak, lengyelek és mexikóiak nem tudtak gólt lőni, a címvédő franciák ellenben négyet is.

Azok után, hogy a csoportkör első napján Anglia 6-2-re verte Iránt, és Katar is simán kikapott a nyitómeccsen, az ázsiai kontinens harmadik pályára lépőjétől sem várt senki semmit. Pláne, hogy a C-csoportban Szaúd-Arábia ellenfele a torna megnyerésére is esélyes, 35 meccs óta veretlen Argentína volt, a világ legjobb játékosával, Lionel Messivel a soraiban. De hiába szerzett utóbbi hamar 11-esből vezetést, a szaúdiak a második félidőben öt perc alatt fordítottak és világszenzációt okozva 2-1-re nyertek. A vártnál erőtlenebb argentinok enyhe vigasza, hogy a csoport másik meccsén Mexikó-Lengyelország 0-0, így az erősebb(nek hitt) riválisok nem léptek el.

A D-csoportban szintén gól nélkül végzett Mexikó és Lengyelország, főleg mert a vébéken gólképtelen Robert Lewandowski 11-esét a mexikóiak kapushőse, Guillermo Ochoa kivédte. A nap legvégén lépett pályára a címvédő Franciaország, az argentinokhoz hasonlóan kötelezőnek vélt győzelem elvárásával. Nekik ez nem jelentett gondot, hiába szerzett vezetést Ausztrália. A franciák már az első félidőben fordítottak, és végül simán, 4-1-re nyertek, három gólt is fejesből szerezve.

Szerdán újabb négy meccs jön, az F-csoportban Marokkó-Horvátország (11 óra) és Belgium-Kanada (20), az E-csoportban Németország-Japán (14) és Spanyolország-Costa Rica (17) találkozókat rendeznek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek