1 évnél régebbi cikk

Így alakultak a költözések Fejér megyében, ennyibe kerülnek most a lakóingatlanok
·Életmódingatlan·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Így alakultak a költözések Fejér megyében, ennyibe kerülnek most a lakóingatlanok
·Életmódingatlan·Utolsó frissítés: undefined

Az ingatlan.com elemzései külön-külön mutatják be a megyékre vonatkozó leglényegesebb számokat. Ezúttal Fejér megye kerül a fókuszba, ahová több mint 16 ezren érkeztek a múlt évben, 14 410-en pedig távoztak a költözési, pontosabban vándorlási adatok alapján. 

Számottevő változások történtek a múlt évben az országon belül a lakáspiac motorját jelentő költözéseket tekintve az ingatlan.com legújabb, hivatalos adatokon alapuló elemzése szerint, amely ismerteti továbbá az úgynevezett vándorlási adatokat is. Többek között azt, hogy tavaly hányan költöztek be a megyébe és hányan távoztak onnan.

A legtöbb beköltöző Budapestről érkezett, a legtöbben pedig a fővárosba távoztak. Fejér megyén belül pedig 8235-en költöztek másik településre.  Az eladásra kínált megyei lakóingatlanok átlagos négyzetméterára a megyeszékhelyen 665 ezer forint volt november közepén. A legnagyobb kínálattal rendelkező megyei településeken - Dunaújvárosban, Gárdonyban, Velencén - pedig 434-801 ezer forintot tett ki az átlagos négyzetméterár.  

Mi történt az országban? 

Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője az országos adatokat értékelve arról számolt be, hogy az állandó vándorlások mérlege alapján a múlt évben a megyék közül Pest megye volt a legnépszerűbb, összesen több mint 62 ezren költöztek oda bármelyik másik megyéből vagy Budapestről. Igaz, ezzel párhuzamosan 46 ezer Pest megyei lakos költözött valamelyik másik megyébe vagy a fővárosba. Sokan választották új lakhelyüknek Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Fejér megye valamelyik települését, azaz a beköltözéseket tekintve Pest megye után ezek voltak a legnépszerűbb célpontok.
 
Be- és kiköltözések a megyében

Az országos áttekintés után az elemzés ismerteti Fejér adatait. A megyébe 16 052-en érkeztek másik megyéből vagy éppen a fővárosból: a legtöbben Pest és Veszprém megyéből, valamint Budapestről érkeztek, mégpedig összesen 4629-en. Ezzel párhuzamosan 14 410-en költöztek “ki” a megyéből, körükben Budapest, Pest és Veszprém megye volt a legkeresettebb, utóbbiakat összesen 3326-an választották. Fejér megyén belül pedig 19 191-en váltottak lakhelyet, 8235-en másik településre, majdnem 11 ezren pedig az adott településen belül költöztek el.

Árkörkép Fejérben

Az ingatlan.com elemzése a megyére november közepén jellemző árakat is bemutatja az eladásra váró több mint 4 ezer lakóingatlan adata alapján. A megyeszékhelyen a használt lakóingatlanok (lakások, sor-, iker vagy családi házak) átlagos négyzetméterára 665 ezer forintot tett ki. Egy-egy eladó lakóingatlan átlagára pedig 58 millió forint volt.  A legnagyobb lakóingatlan-kínálattal rendelkező települések közül Dunaújvárosban 434 ezer, Gárdonyban 778 ezer, Velencén 801 ezer forintot tett ki az átlagos négyzetméterár. Ezeken a településeken az értékesítésre váró ingatlanok átlagos ára 23,9,-87 millió forint között szóródott. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek