1 évnél régebbi cikk

Ilyen, amikor a diákok durrantanak oda!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Ilyen, amikor a diákok durrantanak oda!

Csak egy maradhat! - ezzel a címmel szervezett lőversenyt a Fejér Megyei Tartalékosokért Alapítvány és a MATASZ Fejér Megyei Szervezete. A vetélkedőn középiskolás diákok airsoft- és lézerfegyverekkel, valamint légpuskával mérték össze tudásukat.

Az egyéni és csapatos lőversenyen a város Szakképzési Centrumaiban tanuló fiatalok a szórakozás mellett tanulhattak is, méghozzá önfegyelmet és szabályos fegyverhasználatot. A két rendező alapítvány időről-időre megszervezi airsoft- puskás párbaját, mellyel a sportág népszerűsítése is a cél – erről beszélt a Fehérvár Televíziónak Nagy Lajos, tartalékos alezredes. 

A versenyzők közül sokan konkrét célokkal érkeztek 

A fiatalok között akadt olyan, akit már kicsi kora óta érdekel a honvédelem világa, ezért állt kadétnak. „A kadét létről azt kell tudni, hogy nem vagyunk katonák, de a későbbiekre felkészítenek minket elég rendesen. Elég kemény a kiképzés kapunk, de nem lehetetlen, lehet teljesíteni.” - magyarázta a kiképzés menetét, Dombi György Márk a versenyen.

Sokakat pedig épp ez a kemény kiképzés vonz a pályára, mely nem csak fizikai erőnlétet ad, de számos készséget is fejleszt a fiataloknál.

„Inkább a fegyelem az, ami vonzott ebben. A kiképzés megtanít a fegyelemre ezáltal nagyobb önuralmad, elszántságod lesz, de természetesen az a fontos, hogy saját magad szeresd csinálni.” - vélekedett a kadét létről Berki Angéla Tímea. 

A Fejér Megyei Tartalékosokért Alapítvány és a MATASZ Fejér Megyei Szervezetének közös versenyén a legügyesebb kadét, diák értékes nyereményekkel gazdagodhatott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek