1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok hétvégére: Advent a Kisangyalok karával és ünnepi fényekkel, Katalin-nap és Fura világ
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok hétvégére: Advent a Kisangyalok karával és ünnepi fényekkel, Katalin-nap és Fura világ

Kisangyalok kara, neves fellépők a színpadon és adventi naptár – november 27-én kezdődnek a Fehérvári Advent programjai.

Program: Fehérvári Advent
Mikor?: November 27-től
Hol?: Belváros

Kisangyalok kara, neves fellépők a színpadon és adventi naptár – november 27-én kezdődnek a Fehérvári Advent programjai. Az első vasárnapon több mint 600 kisdiák énekel karácsonyi dalokat a belvárosban, majd a gyertyagyújtás után Szulák Andreát hallhatja a közönség.

A hétköznapokon a város óvodásai, kisiskolásai mutatják be ünnepi műsoraikat. A város adventi naptárának „ablakai” idén a Városház téri színpadon nyílnak ki, december 1. és 23. között minden nap egy-egy vers, mese, tánc vagy zenedarab formájában érkezik a várakozást megkönnyítő ajándék a városlakóknak diákoktól, színészektől, a város művészeti csoportjaitól.

A forralt bor illatú vásári forgatagban ajándékot választhatunk, a város karácsonyfája körül idén is zakatol a mesebeli gőzös, a Vasvári Pál utcában a manóházak ablakain át kukucskálhatunk az apró otthonokba.

Részletes programok ide kattintva olvashatók. 

Program: Katalin-napi köszöntő és bál
Mikor?: November 25, péntek 17 óra
Hol?: Belváros, Kati néni szobra, Felsővárosi Közösségi Ház

Kati néni, az egykori fertályosasszony szobra ma éppúgy hozzátartozik Székesfehérvár mindennapjaihoz, mint a jeles történelmi alakokat ábrázoló alkotások. A helyszín hosszú ideje minden november 25-én megtelik, az itt rendezett, hangulatos Katalin-nap a város egyik legkedvesebb ünnepévé lett. 

Idén is várják a szervezők a fehérváriakat: 17 órakor a polgármester, Cser-Palkovics András és Földi Zoltán, Felsőváros képviselője egy-egy szál virággal köszönti a név viselőit. A vendégeket forralt borral és harapnivalóval a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Hagyományos Piacokért Egyesület kínálja. Szól majd a zene, és lesz tánc is. Az ünnepség után fáklyákkal indulnak a táncosok és a Katalin-napi bál vendégei a Felsővárosi Közösségi Házba. Lesz táncházi mulatság, majd DJ Kiss Attilával szórakozhatnak a vendégek hajnali egy óráig.

Mozi: Fura világ
Mikor?: November 24-től
Hol?: Cinema City Alba

A Walt Disney Animation Studios vadonatúj akció-kalandfilmje egy feltérképezetlen és veszedelmekkel teli földre kalauzol el, ahol fantasztikus lények várják a legendás Clade felfedezőcsaládot. A köztük dúló ellentétek azonban veszélyeztetik legújabb és eddigi legfontosabb küldetésüket…

Mozi: Avatar: A víz útja
Mikor?: December 15-től
Hol?: Cinema City Alba

Elindult a jegyelővétel az Avatar: A víz útja filmre, amely több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Kampány: a véradás népszerűsítésére
Mikor?: December 2-ig
Hol?: Területi Vérellátó, Decathlon, Ciszterci gimnázium

Mindenkinek lehet egy jó lapja! Ezzel a mottóval indította el az 1-3-9 #véradóchallenge nevű kampányát ebben a hónapban az Országos Vérellátó Szolgálat. A cél, hogy minél több új véradót érjenek el.Mit is jelentenek a #véradóchallenge számai? Egy véradó megmenthet három életet, majd kihívja két barátját, így együtt már kilenc ember életét menthetik meg. Annak, aki kapcsolódni szeretne, nincs más dolga, mint elmenni vért adni, és Facebook- vagy Instagram-posztban kihívni véradásra két barátját. 

Véradásra az elkövetkező napokban Székesfehérváron is több helyszínen várják a jelentkezőket. A Székesfehérvár Területi Vérellátóban, a Seregélyesi út 3. szám alatt november 28-tól december 1-ig minden nap 8-tól 15 óráig. A Decathlon áruházban, a Holland fasor 3. szám alatt november 25-én 14-től 18 óráig. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban, a Jókai utca 20. szám alatt pedig december 2-án 14-től 18 óráig. Időpontot foglalni ezen a linken lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek