1 évnél régebbi cikk

Közel 50 köbméter hulladékot hagyott az út szélén két Fejér megyei férfi
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Közel 50 köbméter hulladékot hagyott az út szélén két Fejér megyei férfi
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy mezőkomáromi és egy szabadhídvégi férfival szemben hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt folytatott.

Az Enyingi Rendőrőrsre 2022.03.23-án érkezett bejelentés arról, hogy Mezőkomárom külterületén, a Mihályfai úton ismeretlen tettesek illegálisan hulladékot helyeztek el.

A helyszínen a rendőrök építési törmeléket, háztartási hulladékot, szigetelőanyagot találtak megközelítőleg 50 köbméter mennyiségben.

A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, elemezték és értékelték a közterületi kamerafelvételeket, melyek alapján egy 36 éves mezőkomáromi férfi és 25 éves szabadhídvégi társa nyomára akadtak. Az eljárás során kiderült, hogy a hulladékot Balatonakarattyáról, egy lakóháztól szállították, mely tevékenységhez engedéllyel nem rendelkeztek.

A mezőkomáromi gyanúsított beismerő vallomást tett, kihallgatásán elmondta, hogy szívességet teljesített, és tisztában volt azzal, hogy az engedély nélküli hulladékszállítással jogsértést követ el.

Megbánta tettét, melyben fiatalabb társa segített neki. A rendőrök a segítőt bűnsegédként hallgatták ki.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban továbbították a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Kapcsolódó
Hozzátok is gyakran visznek illegálisan szemetet? Mi a helyzet a lakótelepeken és az utak mellett Fehérváron?

Mennyit kell fizetni illegális szemetelésért? Kinek kell a büntetést rendezni, ha nem tudják fülön csípni a garázdálkodót? A Hétköznapok Schéda Zolival legújabb része ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek