1 évnél régebbi cikk

Fejér megyei az idén eladott legdrágább magyar ingatlan
·Hírekingatlan·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
obarok.hu
Fejér megyei az idén eladott legdrágább magyar ingatlan
·Hírekingatlan·Utolsó frissítés: undefined

Óbarokon található az az 1440 négyzetméteres villa, amiért 2,3 milliárd forintot sem sajnált az új tulajdonosa. A 23,5 hektáros területen két tó, focipálya, istálló és saját parkerdő is található.

Az idén eladott legdrágább hazai ingatlanért 2,3 milliárd forintot fizettek ki, a megvásárolt kúria a Fejér megyei Óbarokon található, írja a Magyar Nemzet. A huszonhárom és fél hektáros birtokot két patak szeli át, és maga a villa sem kicsi, 1440 négyzetméter, mondta a lapnak évösszegző interjújában Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Hozzátette: idén ez ugyan a legdrágább eladott ingatlan, ám az alapterületre korántsem a legnagyobb.

A Pénzcentrum két éve ennél is részletesebben ismertette az akkor még csak 2,1 milliárd forintért eladásra kínált óbaroki kúriát. A Csédé YouTube-csatorna beszámolója szerint a luxusházat 2008-ban építették. Van benne három hálószoba saját fürdővel, gardróbbal, szülői szárny fürdővel, gardróbbal, gyerekszoba, illetve panorámás konyha, dolgozószoba és saját moziterem. Emellett wellnessezni is lehet, medence mellett jakuzzizni és szaunázni is tud a tulajdonos. Az egész házat intelligens rendszerrel szerelték fel. A  garázsba kilenc kocsi fér el, ezen felül meg lehet állni a tíz férőhelyes felszíni parkolóban is.

A huszonhárom és fél hektáros területen helyet kapott két tó, nyaraló, focipálya és teniszpálya is. Az istállóban hat ló fér el, míg a parkerdő két hektáros. Ezeken felül 100 termő fából álló gyümölcsös is van a területen, valamint egy 295 négyzetméteres mezőgazdasági épületet is felhúztak.

FRISSÍTÉS, 2023. 01. 05. 22:01: Olvasónk levélben jelezte, hogy tudomása szerint a szóban forgó ingatlan valójában még nem kelt el és nem is Óbarokon, hanem Nagyegyházán található.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a magyarnemzet.hu általunk is szemlézett cikke nem pontosan idézte az interjút, melyben ő úgy fogalmazott: „a legdrágábban lekerült hirdetés volt ez az óbaroki ingatlan”. A birtok elhelyezkedésével kapcsolatos kérdésünkre azt írta, hogy „a pontos lokáció vonatkozásában ilyenkor mindig azokra az információkra tudunk támaszkodni, amit az ingatlanközvetítők a portálra feltöltve osztanak meg a potenciális vevőkkel”.

Megkérdeztük azt is, hogy a szóban forgó ingatlan hirdetése elérhető-e még a portálon. Balogh László szerint azonban „már nem elérhető a rendszerben, mert az ingatlant hirdető közvetítő levette, ezért is került be abba a válogatásba, amiben a kínálatból kikerült ingatlanokat gyűjtöttük össze újságírói kérésre”.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek