1 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az év első fehérvári újszülöttjét
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az év első fehérvári újszülöttjét

Imre Vencel január 1-jén 3 óra 16 perckor, a család első gyermekeként született a Szent György Kórházban, és nagyon nyugodtan fogadta a hozzá érkező látogatókat.

Hétfőn délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte Imre Vencelt, a 2023-as esztendő első fehérvári babáját és édesanyját., írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Szép hagyomány, hogy az újév első fehérvári újszülöttjét a város közössége nevében is köszöntik. Dr. Cser-Palkovics András polgármester január 2-án látogatta meg Imre-Horváth Anikót és a kis Vencelt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

A kisbaba nagyon nyugodtan fogadta a felköszöntésére érkezett vendégeket. Eközben édesanyja mesélt arról, hogy már december közepére várták első gyermekük érkezését, aki végül január elsején, hajnali 3 óra 16 perckor, 54 centiméteresen és 3660 gramm súllyal látott napvilágot. Nagy örömmel fogadta a család a kis Vencelt, férje végig bent volt velük a szülésnél. Imre-Horváth Anikó elmesélte, hogy a baba leginkább az édesapára, Imre Ferencre hasonlít, eddig nagyon jó alvó, és szeretnének majd neki később kistestvért is. Holnap pedig már mehetnek haza, hogy megkezdjék közös családi életüket fehérvári otthonukban.

Kapcsolódó
Egy kisfiú született elsőként Székesfehérváron 2023-ban

Hajnali 3 óra 16 perckor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban jött világra.

Dr. Cser-Palkovics András az édesanyának egy ajándékkosarat, Vencelnek pedig egy városi címeres, egyedi rugdalódzót, illetve egy babakötvényt adott át. Mint kiemelte: ezt a kötvényt majd a gyermek 18 éves korában „bonthatják fel”, ezzel is segítve az ő felnőtt életének elkezdését. A családnak jó egészséget és sok boldogságot kívánt, a város közösségének pedig azt, hogy minél több baba szülessen a fehérvári kórházban. Egyben megköszönte az osztályon dolgozók lelkiismeretes és elhivatott munkáját.

Minden fehérvári újszülött kap ajándékba az önkormányzattól egy városi címerrel díszített babaplédet, ezt is kipróbálta már Vencel – ahogy arról a galériánkban látható fotók is tanúskodnak. Mint kiderült, Vencel nemcsak az év első fehérvári újszülöttje, hanem az RBD-család legifjabb tagja is. Szülei mindketten a Red-Blue Devils tagjai, a labdarúgómérkőzések rendszeres résztvevői. Juhász László önkormányzati képviselő, a VBKE elnöke egy éremmel ajándékozta meg a legifjabb szurkolót. A különleges érem december 30-ra készült, az RBD 30 éves jubileumi évének zárása, valamint az évvégi futballfesztivál gálamérkőzésének emlékére (ahol az RBD Ultras a Mol Fehérvár FC szakmai stábja ellen lépett pályára).  

A köszöntésen részt vett Dr. Hagymásy László, a Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa is, akitől megtudtuk: a 2021-es évhez képest valamivel csökkent a születések száma, azonban a 2022-es 2738 szülésszám még mindig, országosan is szép adatnak számít. Szakmai visszaigazolás az is, hogy egyre többen kérvényezik az ellátási területen kívülről azt, hogy itt szeretnének életet adni gyermeküknek.

Kiemelte, hogy a szülészeti osztály szerencsére stabilan és jól működik. 28 orvos dolgozik itt, őket pedig összesen 128 fő segíti – beleértve a szülésznőket, műtősöket, portaszolgálatot, mindenkit. Éppen a Covid-járvány idején zárult le egy nagyszabású felújítás az osztályon. Egy pályázati támogatásnak köszönhetően igazi családbarát szülőszobákat alakítottak ki, ahol a családias hangulat mellett az apás szülések is biztosíthatóak. Ezt követően a kismamák olyan gyermekágyas szobákban tölthetik a kórházi napokat, ahol folyamatosan együtt lehetnek újszülöttjükkel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek