1 évnél régebbi cikk

Újabb megállóhelyen áll meg csak jelzés esetén a vonat Fejérben
Újabb megállóhelyen áll meg csak jelzés esetén a vonat Fejérben

A hat vasútvonalon összesen tizennéggyel bővült azon – jellemzően alacsony utasforgalmú – megállóhelyek köre, ahol a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha az utasok előre jelzik leszállási szándékukat, vagy várakoznak a peronon.

2021 óta több ütemben vezette be a feltételes megállási rendet a MÁV. Fejérben 2022 áprilisától bővült a feltételes megállók száma, és az utasoknak előre jelezniük kell leszállási szándékukat a Székesfehérvár-Tapolca vonal Székesfehérvár-Repülőtér, Füle, Balatonfőkajár felső; a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonal Seregélyes és Seregélyes-Szőlőhegy; a Székesfehérvár–Sárbogárd vonal Belsőbáránd megállóhelyén.

A MÁV közleménye szerint a pontosabb közlekedést és üzemanyag-, illetve árammegtakarítást is eredményező intézkedést gyorsan megszokták az utasok, nem okoz számukra problémát a leszállási szándék jelzése.

A decemberi menetrendváltáskor hat vasútvonalon tizennéggyel bővült azon – jellemzően alacsony utasforgalmú – megállóhelyek köre, ahol a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha az utasok előre jelzik leszállási szándékukat, vagy várakoznak a peronon. Ezek közül egy megállóhely Fejér vármegyében található: a Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszon a sáregresi megálló is feltételessé vált. Ezen a szakaszon úgyszintén csak jelzés vagy felszálló utas esetében áll meg a vonat Belecska, Szárazd, Regöly, Dúzs és Csibrák megállóhelyeken.

Feltételes megállási rendet vezetett be továbbá a vasúttársaság a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vonalon a Helikon InterRégió vonatokat érintően Gyenesdiás, Balatongyörök és Gógánfa megállóhelyeken; a Sárbogárd-Bátaszék-Baja vonalon Szekszárd-Palánk megállóhelyen; a Nagykanizsa-Pécs vonalon egyes személyvonatok esetén Zákány megállóhelyen; a Vámosgyörk-Gyöngyös vonalon a Kitérőgyár és Gyöngyöshalász megállóhelyeken; a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon pedig a Zagyvarékas megállóhely esetében.

Borítókép: MÁV-csoport
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek