6 hónapnál régebbi cikk

Változik egyes vonatok menetrendje a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalakon
·KözlekedésMÁV·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV-csoport
Változik egyes vonatok menetrendje a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalakon
·KözlekedésMÁV·Utolsó frissítés: undefined

Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik jövő hétfőtől egyes járatok menetrendje többek között a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalakon is.

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje, a legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vonalon módosítja a menetrendet. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon. A Kaposvár-Siófok, az Eger-Szilvásvárad, a Miskolc-Ózd és a Kiskunfélegyháza-Orosháza vonalon is érintenek néhány vonatot a változások.

Kiemelték: fejlesztések révén a MÁV-Start megteremtette a közvetlen eljutást Debrecen és Eger között. Jövő hétfőtől légkondicionált motorvonatokkal indítják el az InterRégió szolgáltatást napi 7 vonatpárral. A vonatok 2,5 óra alatt teljesítik a távot. Debrecenből 4:39-kor és 6:59-kor indulnak az első vonatok Egerbe, majd 8:59 és 16:59 között kétóránként, ütemesen közlekednek. Egerből 6:28-kor indul az első vonat, ezt követően 8:42 és 18:42 között kétóránként járnak majd a vonatok, amelyek ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, rajtuk egy időben két kerékpár szállítható. Az InterRégió-járatok elindulásához igazodva több vonat menetrendje is változik a vonalon - ismertette a MÁV.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Volánbusz több járatának is változik a menetrend Érd és Biatorbágy térségében. A Budapest-Diósd-Érd útvonalon közlekedő buszok esetében a százhalombattai járatok vasúti menetrendhez hangolása a jövőben nem Százhalombattán, hanem Érden történik, így busz és vonat közötti érdi átszállással kedvezőbbé válik Százhalombattáról a főváros elérhetősége.

Biatorbágyon új oktatási intézményt adnak át, ahol - az egy évig tartó, ideiglenesen Bicskére áthelyezett működést követően - ez év szeptemberétől csaknem 180 diákot érinti majd a környező településekről történő bejárás, illetve a hazautazás. A módosított menetrend az érintett önkormányzatok, illetve a tanintézmény bevonásával készült el - jelezte a MÁV.

Megkerestük a MÁV-ot, hogy pontosan milyen változások várhatók a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalakon jövő hétfőtől, de cikkünk megjelenésig nem kaptunk választ. Amint kiderülnek a vármegyénket érintő részletek, frissítjük a cikket.

FRISSÍTÉS, 22:29: Ezek a Fejér vármegyei vonalakon jövő hétfőtől várható változások:

30a Budapest―Székesfehérvár vonal:

A Kőbánya-Kispestről 5:57-kor induló, munkanapokon eddig Kápolnásnyékig közlekedő S36-os vonat (3810) csak Martonvásárig fog közlekedni. A munkanapokon Kápolnásnyékről 6:01-kor és 7:01-kor Kőbánya-Kispestre induló S36-os járat (3817, 3827) csak Martonvásártól közlekedik ezentúl.

A reggeli eljutási lehetőségek megtartása, illetve erősítése érdekében a Celldömölkről 4:39-kor induló, a Déli pályaudvarra közlekedő 9009-es számú személyvonat megáll Martonvásáron, a Keszthelyről a Déli pályaudvarra 4:28-kor induló 8609-es számú sebesvonat megáll Kápolnásnyéken is.

A Székesfehérvárról a Déli pályaudvarra 3:14-kor induló S30-as vonat (korábban 4519, új vonatszáma 4719) Tárnok és Budapest-Kelenföld között Érd felsőn át közlekedik augusztus 28-tól a G43-as gyorsított vonatok megállási rendje és üteme szerint.

A munkanapokon Tárnokról Budapest-Kelenföldre 6:45-kor és a Tárnokról a Déli pályaudvarra 7:40-kor induló Z30-as vonat (4667, 4677) nem közlekedik ezentúl.

40a Budapest―Pusztaszabolcs vonal:

A munkanapokon Dombóvárról a Déli pályaudvarra 3:48-kor induló G40-es vonat (korábban 8019, új vonatszáma 8099), valamint a munkanapokon Sárbogárdról a Déli pályaudvarra 5:56-kor induló G40-es vonat (korábban 4019, új vonatszáma 4099) Pusztaszabolcsról változatlan időben, 5:23-kor, illetve 6:23-kor indul, azonban a járatok Ercsi érintése nélkül, az elkerülő vágányon közlekednek. Érd és Budapest-Kelenföld között pedig a 30a vonalon haladnak, megállnak Iváncsán, Százhalombattán, Érden, Érd alsón, Tétényligeten és Budapest-Kelenföldön.

Ercsi utasainak kiszolgálása érdekében a munkanapokon Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 7:02-kor induló S40-es vonat (korábban 4327, új vonatszáma 4127) útvonala meghosszabbodik, Pusztaszabolcsról 6:38-kor indul, Dunai finomító állomás kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Új G40-es vonat (4197) indul tanítási napokon Pusztaszabolcsról 7:23-kor, Ercsi érintése nélkül, az elkerülő vágányon közlekedik. Érd és Budapest-Kelenföld között pedig a 30a vonalon halad, útvonalán megáll Iváncsán, Százhalombattán, Érden, Érd alsón, Tétényligeten és Budapest-Kelenföldön.

A tanítási napokon Tárnokról Budapest-Kelenföldre 6:45-kor induló Z30-as vonat (4667) és a Tárnokról a Délipályaudvarra 7:40-kor induló Z30-as vonat (4677) ezentúl nem közlekedik. Helyettük az érdi utasok a Sárbogárdról a Déli pályaudvarra 5:52-kor induló G40-es vonatot (4019) és az új, Pusztaszabolcsról 7:23-kor induló G40-es vonatot (4197) lehet igénybe venni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek