Megérkezett a 150 ezredik látogató a Nádasdy-kastélyba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
Megérkezett a 150 ezredik látogató a Nádasdy-kastélyba

Másfél év sem kellett ahhoz, hogy a 2021. augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély a 150 ezredik látogatóját fogadhassa.

A Nádasdy-kastély a teljes körű felújítás előtt nem tudott önálló turisztikai célpontként funkcionálni, ám az újranyitást követően 1,5 év sem kellett ahhoz, hogy a 150 ezredik látogatóját fogadhassa - olvasható a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram sajtóközleményében.

Az egész évben nyitva tartó Nádasdy-kastély különleges turisztikai értéket képvisel a régióban a tekintetben is, hogy új, önálló turisztikai célpontként hozzájárulhat a balatoni turisztikai szezon meghosszabbításához.

Oláh Zsanett, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője személyesen fogadta a megújult kastély 150 ezredik látogatóját, mely ünnepi esemény apropóján kifejtette:

A Nádasdy-kastély rekonstrukciója és elmúlt másfél éves sikertörténete bizonyítja, hogy helyes az a kormányzati szándék, miszerint Magyarország kastélyainak és várainak felújításával új, önálló turisztikai célpontok hozhatók létre országszerte. Közép- és hosszú távú cél, hogy a megújuló műemléképületek és a kapcsolódó parkok a helyben, illetve a térségben élők új közösségi tereivé is váljanak úgy, hogy a felújítást követően fenntartható módon, a működési és a későbbi fejlesztési költségeket is képesek legyenek megteremteni önmaguk számára.”

A kastély örökség- és műemlékvédelmi szempontból kiemelkedő színvonalon újult meg, amelynek elismeréseként 2022. decemberében Építőipari Nívódíjban részesült Műemlék helyreállítás, építmény rekonstrukció kategóriában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek