1 évnél régebbi cikk

Folytatódik a fehérvári vasútállomás fejlesztése
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Folytatódik a fehérvári vasútállomás fejlesztése
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

152 új parkolóhely és 100 darab kerékpártámasz is épül - a tervek szerint még idén be is fejezik a munkákat.

A székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljárója még 2021 végén készült el, lehetővé téve a peronok elérését a főépület érintése nélkül. A következő napokban, hetekben induló, az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés pedig jelentősen megnöveli ennek a felüljárónak a jelentőségét – tájékoztatott Cser-Palkovics András polgármester szerdán a közösségi médiában.

„A vasút déli, tehát Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 db B+R kerékpártámasz is készül. A felüljáróhoz személyliftek is épülnek, mind az északi, mind a déli oldalon” – írja a polgármester.

A déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében felújítják a Déli Vasút utcát, emellett kiépül a közvilágítás és lesz növénytelepítés is. A beruházás terv szerint az idei év végére el is kell készüljön.

Cser-Palkovics András azt is hangsúlyozta, mivel hamarosan elkészül a Déli összekötő is, ezért különösen nagy jelentősége van ennek a projektnek: jövőre a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre a forgalmas csomópontokon keresztül, hiszen könnyen és gyorsan, alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek