1 évnél régebbi cikk

Új sószoba és sóhomokozó nyílt Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Katalin Erika
Új sószoba és sóhomokozó nyílt Fehérváron

A sószobában eltöltött néhány óra kiváló betegségek megelőzésére és kezelésére, immunrendszer megerősítésére, allergia- és influenza szezon felkészülésére, gyulladások csökkentésére, arc- és légúti megbetegedések, ekcéma kezelésére, de a stresszt, alvászavart is enyhítheti.

Barátságos és családias sószoba nyílt Székesfehérváron, a Kertalja utca 47. szám alatt, ami ideális kisgyermekes szülőknek is, mivel sóhomokozót is kialakítottak a helyiségben, így a legkisebbek is remekül el tudják magukat foglalni.

"A pozitív hatást sóvizes párologtatókkal igyekezzük fokozni, a sónak köszönhetően pedig csíramentes, vírusmentes, valamint baktériummentes a teljes szoba. A sótéglák, amik körülveszik a homokozót, illetve a sóhomok parajdi, míg a sófalakban himalája sórög van. Sógenerátor is kerül hamarosan a szobába, ez 5-10 mikrométernyire porlasztja az orvosi sót, így felnőtteknek is biztosított a szükséges sókoncentráció a levegőben" - mondta el Szabó Katalin Erika, a sószoba tulajdonosa és üzemeltetője.

Mi mindenre jó a sószoba?

A sószobát alapvetően két különböző célra szokták igénybe venni. Egyrészről a betegségek megelőzése érdekében, ide tartozik az immunrendszer megerősítése, felkészülés az allergia- és influenzaszezonra, valamint a test általános állapotának javítására. Ez alatt leginkább a stressz, a kimerültség, fáradékonyság, esetleg alvászavar enyhítése, megszüntetése értendő, amelyre ugyancsak jó megoldás lehet a sóterápia. Ebben az esetben a sószoba hetente egyszeri látogatása ajánlott.

Kevésbé szerencsés esetben az emberek nem megelőzés, hanem kezelés, gyógyulás céljából kezdenek el sószobát használni. Ilyenkor nem csak a tünetek enyhítésében, de a betegség leküzdésében is segít a sószobában eltöltött idő.

Már meglévő betegség vagy allergia mellett heti 2-3 alkalommal ajánlott sószobába menni. A sószoba ugyanis természetes módon tisztítja a légutakat, valamint mivel légterében jóval magasabb a negatív ionok koncentrációja, mint máshol, így erősíti a test ellenálló képességét és immunrendszerét.

Rengeteg különböző, főleg, de nem kizárólag légúti betegségre ajánlott a sószoba használata, többek között: megfázás, nátha, asztma, krónikus tüdőgyulladás, torokgyulladás, bőrbetegségek és például középfülgyulladás. Bőrbetegségek, mint az ekcéma, pikkelysömör, aknék kiváló ellenszere is só.

"A sós levegő belélegzése minden korosztály számára egészséges, hiszen tengerparti klímaszerű levegő uralkodik a sószobákban, így nincs életkori korlát, illetve a várandósság alatt is lehet jönni. A közösségbe kerülés nagyon megviseli a bölcsődés-óvodás korú gyermekeket, ezt aktív nagymamiként is tapasztalom. A sóhomokozás segíti a gyógyulást, illetve megelőzi a folyamatos betegeskedést" - hangsúlyozta Szabó Katalin Erika, aki azt is hozzátette, a Kertaljai utcai helyszínen nemcsak sószoba üzemel, hanem a Mami varrta műhelye is ott működik, valamint kreatív foglalkozásokat is tartanak majd a jövőben és terem is bérelhető.

A sószoba hétfőtől péntekig 10-18 óráig tart nyitva, szombatonként pedig bejelentkezés esetén lehet menni. 2 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes a belépés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek