1 évnél régebbi cikk

Az egyik Budai úti áruház épületét is megbontotta az erős szél Fehérváron
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Rába Henrietta
Az egyik Budai úti áruház épületét is megbontotta az erős szél Fehérváron
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined

Fejérből a legtöbb bejelentés Székesfehérvárról és környékéről, valamint a Velencei-tó térségéből érkezett a Katasztrófavédelemhez.

"Fejér vármegyéből reggel óta már több mint 150 bejelentés érkezett, ezek többsége Székesfehérvárról, valamint a település környékéről, illetve a Velencei-tó térségéből futott be.  Legtöbbször útra, vezetékekre dőlt fák miatt kérik a tűzoltók segítségét, de helyenként épületek tetejét, homlokzatát, köztük lakóházakét, áruházét, illetve kollégium épületét rongálta meg a szél. Az egyik Budai úti áruháznál voltak kint a tűzoltók, ott az épület homlokzatát bontotta meg a szél" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Információink szerint az érintett Budai úti áruházat a probléma észlelésekor kiürítették, személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó
Útra és parkoló autókra dőlt fák, tűz a Rádió utcában, kidőlt közlekedési lámpa. Címről címre mennek menteni a tűzoltók Fehérváron

Hatalmas károkat okozott a szél Székesfehérváron, folyamatosan mentenek atűzoltók a városban is.

Ahogy azt korábban is írtuk, Székesfehérváron is sok helyen okozott komoly károkat, és adott feladatot a tűzoltóknak az időjárás. A Balatoni úton két fa dőlt az útra, és többek között a Vezér utcáknál is az útra fordult fa miatt mentenek, illetve a Zichy ligetben is egy áldozatul esett egy hatalmas fa az időjárásnak.

A Budai úton egy emeletes ház tetőszigetelését 10-15 négyzetméternyi felületen tépte le a szél, és repítette a ház előtti füves területre. Itt szerencsére személyi sérülés nem történt. Nem voltak ilyen szerencsések az egyik fehérvári, városszéli telephelyen, ahol lemezgarázst borította fel az erős szél, és egy utánfutót felrepített. A Béke téren parkoló autóra dőlt fa, személyi sérülés nem történt itt, de a gépjármű teteje teljesen beszakadt.

A Kiskút útja és Szent Flórián körút kereszteződésében a jelzőlámpa szakadt le, kérik, hogy mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen erre, mivel a rongálódás olyan mértékű, hogy megszűnt a jelzőlámpás forgalomirányítás.

A Vízaknai utcában vezetékre dőlt rá egy fa, ott az E.ON szakembereivel közösen mentesített a Katasztrófavédelem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek