1 évnél régebbi cikk

„Sehesvehá” – Szoboszlai csapattársának meggyűlt a baja városunk nevével
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/RB Leipzig
„Sehesvehá” – Szoboszlai csapattársának meggyűlt a baja városunk nevével

A német válogatott balhátvédje többször is nekifut városunk nevének, de egyszer sem jár sikerrel. Végül Szoboszlai Dominik segíti ki.

Székesfehérvár is szóba került az RB Leipzig YouTube-csatornájára néhány napja feltöltött videóban. A Homies (magyarul: Haverok) című sorozatban a német focicsapat két játékosát, Szoboszlai Dominiket és David Raumot kérdezték egymásról.

A katari világbajnokságon a német válogatott valamennyi meccsén pályára lépő balhátvédnek nem volt egyszerű dolga, amikor a magyar középpályás szülővárosáról kérdezték. A három lehetőség közül Raum Szolnok kiejtésének neki sem futott, Budapestet kizárta, mivel „Szobo korábban említette, hogy egy kisebb városból származik”. Így végül megjelölte a C-t, de a kiejtéssel itt is meggyűlt a baja.

„Se... Sehevar, Séke... Sehesvehá” – fut neki többször is a német labdarúgó a helyes válasznak, ami egyébként rémlik is neki korábbi beszélgetéseikből. Végül Szoboszlai Dominik segíti ki a helyes megoldással. A jelenetet ebben a videóban lehet megnézni 4:57-től:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek