1 évnél régebbi cikk

3 millió forintot ajánl fel a fehérvári önkormányzat a magyar mentőcsapatnak
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Baptista Szeretetszolgálat
3 millió forintot ajánl fel a fehérvári önkormányzat a magyar mentőcsapatnak
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined

A speciális mentők munkájában két fehérvári szakember is részt vesz.

Székesfehérvár Önkormányzata 3 millió forintos támogatást ajánl fel a törökországi mentésben résztvevő speciális csapatnak, a mentési akció támogatására - erről közösségi oldalán adott hírt Cser-Palkovics András polgármester.

"A törökországi, elképzelhetetlen borzalmat hozó földrengés áldozatainak mentésében két fehérvári hős is részt vesz: a magyar speciális mentőosztag vezetője, Pavelcze László és tagja, Klupács Péter jelenleg is a romok között kutat túlélők után. Városunk önkormányzata 3 millió forintos azonnali segítséget fog folyósítani a Baptista Szeretetszolgálatnak a mentési akció támogatására.

Telefonon egyeztettem Hári Tiborral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, aki arról tájékoztatott, hogy mivel nagyon gyorsan kellett elindulnia a csapatnak, elkél az anyagi segítség. Az összeget a mentőcsapat belátása szerint felhasználhatja."

Székesfehérvár Önkormányzata nem először nyújt segítséget váratlan katasztrófahelyzetekben, csatlakozva azokhoz a világméretű összefogásokhoz, amelyek szükségesek ezeknek a tragédiáknak a kárenyhítéséhez. 2019-ben a város 10.000 eurós támogatást nyújtott a Notre Dame újjáépítéséhez, a tűzvész okozta pusztulás helyreállítási munkáihoz.

Az Ausztráliát sújtó 2019-2020-as tűzvész idején 10.000 eurót ajánlott fel a város az erdőtüzek utáni károk enyhítésére az ausztrál államnak. 2021-ben a horvátországi földrengés károsultjai számára indult adománygyűjtés Székesfehérváron, amelyhez az Önkormányzat 1 millió forinttal járult hozzá a Katolikus Karitászon keresztül.

Ennek jegyében nyújt most támogatást a város a törökországi földrengés áldoztainak mentésében résztvevő magyar speciális mentőcsapatnak is, a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül.

"Székesfehérvár erős, stabil és önzetlen város, így kötelességünk segíteni, egyben városunk minden polgára nevében őszinte részvétemet nyilvánítom a földrengés áldozatai felé! Székesfehérvár a legnagyobb megbecsüléssel tiszteleg a speciális mentőosztag és külön annak fehérvári kötődésű tagjai előtt! Szeretettel várjuk őket haza, addig is: gondolatainkban és imáinkban kísérjük őket embert próbáló küldetésükön!" – írja a polgármester.

Cser-Palkovics András a pénteki közgyűlés elé terjeszti be a javaslatot, arról a költségvetés elfogadása keretében dönt holnap a képviselőtestület.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek