1 évnél régebbi cikk

Miért érdemes a márkás telefonokat márkafüggetlen szervizben javíttatni?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/StockSnap
Miért érdemes a márkás telefonokat márkafüggetlen szervizben javíttatni?

Az okostelefonok és a készüléket használók száma világszerte, évről évre jelentős növekedést mutat, így mind a hivatalos márka-, mind pedig a márkafüggetlen szervizeknek megvan a létjogosultsága.

Ma már szinte minden városban több szervizt is találni, amelyek versenyeznek a vevők kegyeiért, így igyekeznek versenyképes árakkal dolgozni, és minél több nagy márka telefonjaira szakosodni. Azonban az ár nem lehet döntő tényező a minőség és a hozzáértés rovására, ezért érdemes utánanézni, mire számíthatsz. Hova vidd Huawei telefonodat, ha meghibásodik? Mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhatsz.

A Huawei telefonok népszerűsége

A kedvelt Huawei telefonok nemcsak ár-érték arányban, de megbízhatóságban és megjelenésben is az élen szerepelnek. A használatban lévő készülékek nagy száma miatt azonban a szervizelésre váró telefonok száma is nagy, így a márkaszervizek mellett márkafüggetlen javítóműhelyek is foglalkoznak vele, a GSM Pont üzleteibe is beviheted meghibásodott Huawei-edet. 

A mérsékelt árú, hardveresen is jól felszerelt, felsőkategóriás Huawei modellek jó alternatívák lehetnek azok számára, akiknek nem a név az elsődleges választási szempont. 

A közelmúltban a Huawei jelentős piacot veszített az USA-ban, miután az amerikai kormány súlyos szankciókkal sújtotta a kínai céget, és a Google korlátozta a gyártó hozzáférését az Androidhoz. Azóta feloldották a megtorló intézkedéseket, de a Huawei telefonokon ma már a saját fejlesztésű operációs rendszer, a HarmonyOS fut, amely nem okoz nehézséget a felhasználóknak.

Márkaszerviz vs. márkafüggetlen

Jóval kevesebb hivatalos márkaszervizt találni, mint márkafüggetlent, így sokak számára kényelmesebb lehet utóbbiakat választani, amikor segítségre szorulnak. Azt azonban tudni kell, hogy kizárólag a hivatalos helyeken lehetsz biztos abban, és egyes gyártók esetében csak ezeken biztosított a gyári alkatrészek beépítése, ahogy a gyári garanciális javításokat is csak itt végzik. A márkaszervizek javítási árai magasabbak, és a szervizelés időtartama is hosszabb lehet.

Ezzel szemben a márkafüggetlen szervizek több helyen elérhetőek, és sok közülük gyors, akár 1 órán belüli és kedvezőbb árú javítást ígér. A legtöbb esetben azonban utángyártott anyagokat biztosítanak, amelyek minősége erősen eltérő lehet. Érdemes emiatt utánanézni, hogy mennyire megbízható a kiszemelt javítóbázis.

Huawei javítás márkafüggetlen szervizben

A megbízható, képzett csapattal dolgozó, márkafüggetlen szervizekben a legtöbb nagy gyártó készülékeinek javítását vállalják, így a Huawei-eket is. Ezeknek is, akárcsak a többi okostelefonnak, a kijelző a legsérülékenyebb része, így legtöbben ilyen problémával keresik fel őket. 

A szervizbe bevitt készülékek ingyenes átvizsgálása után megkapod a javításra vonatkozó árajánlatot, ami alapján eldöntheted, őket választod-e. Válassz megbízható szervizt, hogy biztonságban tudhasd és sokáig használhasd kedvenc Huawei-készülékedet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek