1 évnél régebbi cikk

Kenyér helyettesítése? Ezek a legjobb alternatívák!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels
Kenyér helyettesítése? Ezek a legjobb alternatívák!

Egészségesen étkezni nem könnyű, főleg akkor, ha valaki nagyon szereti a kenyeret és az ehhez hasonló szénhidrátokat. Nem lehetetlen azonban ettől függetlenül helyesen enni, fogyni és egészséges bélflórát fenntartani. Számtalan dolog van, amivel helyettesíthetjük a kenyeret, ami először furcsán hangzik, de összességében nem ördögtől való dolog.

Bár korábban szinte mindenhez ettünk kenyeret, ma már igyekszünk másra cserélni ezt az élelmiszert. Ebben a cikkben olyan dolgokat mutatunk be, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy végre lecseréljük a kenyeret. 

Egészséges étkezés

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy a szervezetünk rendben működjön. Hiába mondunk le mindenről, ha a bélflóránk, a bélrendszerünk nem teszi a dolgát. Ehhez nagy támogatást nyújthat a természetes összetevőket tartalmazó VERTIM kapszula, amely amellett, hogy segít fogyni, természetes módon segíti a szervezetünk működését is. 

A legkülönlegesebb gyógynövényekből tevődik össze, ezáltal komplex megoldást nyújt a problémáinkra. Fontos azonban, hogy emellé rengeteg vizet igyunk, hiszen a testünk nagy része ebből áll, így ha nincs belőle elég, akkor bizony következményekkel nézhetünk szembe. 

A VERTIM kapszula fogyasztása mellett nem árt egészségesen étkezni, elegendő tápanyagot bevinni a szervezetünkbe. Fontos a fehérje, a zsír, valamint a szénhidrát mennyisége és eloszlása a nap folyamán. Nem szabad teli hassal lefeküdni, de úgy sem, hogy csak forgolódunk, mert az ételeken jár az eszünk!

Mivel helyettesítsük a kenyeret?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy rendben van, ha le kell mondani a kenyérről, a túlzottan feldolgozott szénhidrátokról, viszont mivel lehet akkor helyettesíteni ezt az alapvető élelmiszert? Nem egyszerű a dolog, hiszen a nagymamáink még a dinnyéhez is ettek egy keveset, bár igaz, hogy jobb minőségűt, mint amit most fogyasztunk. 

Jó megoldás lehet azonban a puffasztott rizs, amely a fogyókúrázók egyik régi ismerőse. Az egyik leggyakrabban előtérbe kerülő étel, ha valaki próbál megszabadulni a kenyértől. 

Extrudált kenyér a másik, ami sokaknál előkerül. Bárhová magunkkal vihetjük, mindig kényelmes megoldás péksütemények helyett. Az abonettre mehet minden ugyanúgy, ahogy a kenyérre tennénk, így használhatunk vajat, szalámit, sajtot, cottage cheese-t, esetleg tojást. Egy kis zöldséggel megtoldva tökéletes reggeli vagy vacsora. 

Mi a helyzet a tortillával?

Sokan kezdtek el tortillát használni a kenyér helyett, hiszen ebből szintén lehet kapni magvas, teljes kiőrlésű, kisebb és nagyobb változatokat egyaránt. Emellett van már gluténmentes tortilla is, így tulajdonképpen bárki fogyasztja, aki le akarja cserélni a kenyeret. 

Tökéletes alapanyag, ha egy halom zöldséget és fehérjét szeretnénk egy dologba belepakolni. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, tulajdonképpen passzol bele minden, ami csak az eszünkbe jut. A legjobb, hogy egy tartalmas tekercs az ebédünk, így biztosan nem maradunk éhesek, és nem kell a drága és egészségtelen majonézes szendvicset benyomni, ami után ismét gyorsan éhesek leszünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek