1 évnél régebbi cikk

"Attól féltünk, hogy felgyullad az egész erdő" - menekülés közben megégett egy ember karja a székesfehérvári tűzben
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
"Attól féltünk, hogy felgyullad az egész erdő" - menekülés közben megégett egy ember karja a székesfehérvári tűzben
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined

Hatalmas füst okozott riadalmat a Palotavárosi tavaknál szerdán a kora esti órákban. A közeli kiserdőben keletkezett tűz a hajléktalan emberek lakta kunyhókban. Úgy tudjuk egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban mindenkinek még időben sikerült kimenekülnie.

A város szinte minden pontjáról látni lehetett a Palotaváros felett gomolygó hatalmas füstöt szerdán a kora esti órákban. A tavak melletti kiserdőben keletkezett tűz a hajléktalan emberek lakta kunyhókban.

"Négy épületből álló bódéváros égett, hajléktalan lakások. Három ebből teljes terjedelmében leégett, egyet sikerült megmentenünk" - nyilatkozta a helyszínen a Fehérvár Televíziónak Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltója.

Információink szerint egy felborult gyertya okozhatta a tüzet, mire a kalyibákban élő tucatnyi ember észlelte, hogy baj van, már hatalmas lángokkal égett az egyik építmény, a tűz pedig gyorsan terjedt a szomszéd kunyhók felé.

"Észleltük, hogy ég a szomszéd sátor, és tudtuk értesíteni a tűzoltókat. Nagyon égett? Nagyon! Attól féltünk, hogy felgyullad az egész erdő" - mesélte az egyik ott élő férfi.

A bódévárosban élőknek még időben sikerült kimenekülniük az erdőből, mint mondják, egymást segítették – menekülés közben azonban egyikük karja megégett, miközben társát próbálta menteni.

A tűzoltók után nem sokkal a Kríziskezelő Központ munkatársai is megérkeztek a helyszínre, mint később Zsabka Attila, az intézmény vezetője elmondta, ha igény mutatkozik rá, a központ biztosítani tudja a bajba jutottak az ellátását, azonban mindezidáig csak egy valaki élt ezzel a lehetőséggel.

"Hiába ajánljuk fel, hogy jöjjenek be a központba, próbálunk mindenféle oldalról ajánlatot tenni nekik, hogy csak ideiglenesen, nem kell egész nap bent lenni – ugye ezt ők döntik el, kényszeríteni senkit nem lehet erre. Ebben az esetben is ez volt a válasz, hogy hárman csak takarókat kértek, élelmiszert adott a kolléga, ellátta őket. Amúgy ők legalább bejárnak az utcai irodába folyamatosan, ügyet intéznek, egyebeket, tehát tartják a kapcsolatot az irodával folyamatosan. Egy féllábú, mozogni képes embert betoltak az intézménybe. A kolléga végül este úgy ítélte meg, hogy mentőt hívott neki, és elvitette a kórházba" - hangsúlyozta Zsabka Attila.

Zsabka Attila hozzátette, amivel tudják segítik a mostani csoportot is, illetve a Városgondnoksággal együttműködve a leégett területet megtisztítják a közeljövőben. Székesfehérváron ugyan csökkent az elmúlt években az utcán élők száma, de még így is a becslések szerint 90-100 ember él életvitel szerűen az utcán. Ők jellemzően a városszéli erdőkben próbálják átvészelni az évet, a palotavárosihoz hasonló építményekben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek