1 évnél régebbi cikk

Sajtárháború: jócskán csökkent több termék ára a Lidlben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Sajtárháború: jócskán csökkent több termék ára a Lidlben

Az Aldi után a Lidl is sajtárcsökkentést jelentett be. A német kiskereskedelmi hálózat több népszerű terméke árát csökkentette jelentősen és tartósan hétfőtől.

A Lidl Magyarország március 6-tól, hétfőtől jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát, írja a Világgazdaság a boltlánc kommunikációs vezetőjére hivatkozva. Tőzsér Judit azt is közölte a lappal, hogy a sajtok ára kiszereléstől és típustól függően akár negyedével is csökkent.

A döntés következtében 

  • a saját márkás Pilos 250 grammos Edami darabolt sajt 25 százalékkal kerül kevesebbe, és az eddigi 999 forintos ár helyett mától 749 forintba kerül majd, 
  • az 1 kilogrammos kiszerelésű Pilos trappista sajt 23 százalékkal, azaz 900 forinttal lett olcsóbb, 2990 forintos áron elérhető az eddigi 3890 forint helyett,
  • míg a 700 grammos Pilos trappista sajt 21 százalékkal, azaz 800 forinttal kerül kevesebbe, így 2999 forintot kell érte fizetni. 
  • A laktózmentes 700 grammos kiszerelésű Pilos trappista sajt esetében az árcsökkenés mértéke szintén 21 százalékos, hétfőtől 2999 forintért elérhető az áruházakban.

A múlt héten előbb az Aldi, majd a CBA is csökkentette a trappista sajt árát. A februárban kezdődött árcsökkentési hullámban először a vaj árát mérsékelte jelentősen, 20-25 százalékkal az Aldi, a Lidl, a CBA és a Penny. A Világgazdaság szerint a lépés hátterében az áll, hogy az elmúlt hónapok áremelkedései miatt a kiskereskedelmi forgalom drámaian beszakadt, 

A lap kitér arra, hogy a árcsökkentés következő terméke a száraztészta lehet. A CBA és a Príma üzletekben napokon belül 5 százalék körüli mérséklésre készülnek.

Kapcsolódó
Újabb kedvelt termék árát csökkenti jelentősen az Aldi

Szerdától az áruházlánc terméktől függően 20-23 százalékkal alacsonyabb árat állapít meg a magyarok egyik nagyon kedvelt tejtermékénél.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek