1 évnél régebbi cikk

Mennyiségi korlátozást vezetett be a trappista sajtra a SPAR
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Mennyiségi korlátozást vezetett be a trappista sajtra a SPAR

Ugyan a trappista sajt nem hatósági áras termék, a bolthálózat mégis a mennyiségi korlát bevezetése mellett döntött.

Mennyiségi korlátozást vezetett be a SPAR a trappista sajtra, szúrta ki a 24.hu. A boltokban látható hirdetmény alapján bár a termék nem hatósági áras, november 19-től a mérlegcímkével ellátott trappista sajtból maximum 3 kilogrammot lehet egyszerre vásárolni.

A lap megkeresésére a SPAR azt válaszolta, hogy azért vezettek be mennyiségi korlátozást egy nem árstopos termékre, a trappista sajtra, mert nincs elegendő elérhető mennyiség a piacon.

A trappista sajton felül a kristálycukorból 2 kg-t, a BL-55 búzafinomlisztből 5 kg-t, a 2,8% UHT tejből 12 litert, a napraforgó-étolajból összesen legfeljebb 5 litert (1 l-es kiszerelés: 2 db; 2 l-es kiszerelés: 2 db; 5 l-es kiszerelés: 1 db), csirkemell esetében kiszereléstől függően 4 tálcát vagy 3 kg-t, csirke far-hátból 3 kg-t, míg sertéscombból 13 kg-t lehet egyszerre vásárolni a SPAR, INTERSPAR és City SPAR üzletekben, valamint online is.

A kormány legutóbb november 9-én bővítette az árstopos élelmiszerek listáját:

Kapcsolódó
Újabb két termékre terjesztik ki az árstopot

A kormányülést követően Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a változásokat a Kormányinfón.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek